Dansk komiker i bitter strid: Nu vælter bøderne ind

Bøderne tikker nu ind hos Amin Jensen, efter politiet har beordret ham til at fjerne sit store lysskilt

Amin Jensen vil ikke betale bøderne. Foto: Anthon Unger
Amin Jensen vil ikke betale bøderne. Foto: Anthon Unger

En bitter strid om et stort lysskilt på Amin Jensens hus ved Gammel Køge Landevej har nu resulteret i, at komikeren og entertaineren har modtaget dagbøder.

Amin Jensen nægter dog stadig at tage skiltet ned og venter nu bare på, at han bliver hevet i retten.

Det fortæller han til Hvidovre Avis.

Sagen om Amin Jensens store reklameskilt med blinkende lys og knald på farverne på Gammel Køge Landevej har derfor nu udviklet sig til en regulær krig mod politiet og Planstyrelsen.

Se også: Amin Jensen jubler men skal stadig en tur i retten

Meget lang kamp
For en måneds tid siden fortalte en glad Amin Jensen ellers til Ekstra Bladet, at han havde fået medhold i sin årelange kamp for at få lov til at beholde sit store reklameskilt, der kan ses af de mange tusinde bilister, der dagligt passerer adressen, efter Hvidovre Kommune til at starte med havde beordret, at lystavlen, der er lige under ti kvadratmeter, skulle pilles ned.

Men nu er lykken igen vendt.

For ifølge Hvidovre Avis har Rigspolitiet og Københavns Vestegns Politi nemlig indgivet et påbud til Amin Jensen om, at han skal fjerne skiltet.De mener nemlig, at skiltet er farligt.

'Beslutningen er taget som en konkret vurdering af de lokale forhold i T-krydset Avedøre Byvej/Gl. Køge Landevej, signalanlægget og færdslen i og omkring krydset, samt skærmen, dens placering, billedskrift og farver m.v.', lyder det i politiets afgørelse, som Hvidovre Avis er i besiddelse af.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Komikerens hus ligger lige ud til et lyskryds, hvor man ikke kan undgå at se den reklamerende storskærm. Foto: Kenneth Meyer
Komikerens hus ligger lige ud til et lyskryds, hvor man ikke kan undgå at se den reklamerende storskærm. Foto: Kenneth Meyer

Vil ikke fjerne skilt
Påbuddet fra Rigspolitiet betyder, at komikeren ikke kan anke beslutningen, og derfor må han tage sagen i retten, hvis han vil beholde sit skilt, som han har betalt 200.000 for, og som mange naboer gentagne gange har klaget over.

Ifølge komikeren lader han sig dog ikke kue af bøderne. Han har nemlig ikke tænkt sig at betale dem, og derfor vil sagen med al sandsynlighed ende i retten. Det er Amin Jensen dog ikke bekymret for.

- Jeg tager det her helt med ro, for jeg er sikker på, at jeg kommer til at vinde i retten, hvis sagen overhovedet når dertil. Sidst aflyste politiet jo tre dage før, fordi de ikke mente, at de kunne vinde. Og der er jo så mange skilte, der er både større og mindre og lignende rundt om i byer og lyskryds. Så jeg er spændt på at se, hvordan politiet vil argumentere for, at mit skilt er meget farligere end andre, siger Amin Jensen til Ekstra Bladet.

- Jeg kommer i hvert fald ikke til at betale de bøder. Jeg tager den i retten og kæmper til den sidste bloddråbe, siger komikeren videre.

Amin Jensen forstår dog ikke, hvorfor politiet overhovedet gider at bruge tid på hans sag.

- Hvis mit skilt var så farligt, så ville de jo ikke lade det være oppe i to år. Jeg synes, det er sørgeligt, at skatteyderne skal betale for, at politiet kører sådan nogle sager. Det er jo ikke mine naboer, der har klaget. De fleste synes, at skiltet er fedt. Men det er Hvidovre Kommune der er som et lille Nordkorea, siger Amin Jensen med et grin og fortæller, at hver bøde, han modtager, er på et par tusinde kroner.

- Men jeg er ligeglad med de penge. Det er en principsag, og jeg er sikker på, at jeg vinder i retten.

 

Se også: Amin Jensen efter dødstrussel: - Jeg vil ikke finde mig i det

Fik medhold
Tilbage i november var det ellers en glad Amin Jensen, Ekstra Bladet fangede over telefonen. Der havde han af Planklagenævnet fået medhold i de klager, som han havde indgivet over kommunens afgørelser og påbud i forhold til skiltet.

- Jeg blev meget positivt overrasket. Jeg havde selvfølgelig håbet på det, men ikke regnet med det, lød det fra Amin Jensen.

- Jeg er stadig så naiv, at jeg tror på, at loven er lige for alle, så det er jeg ikke så bekymret for. Politiet hævder jo, at det er farligt, men der er over 100 andre storskærme i Danmark, så hvis min er farlig, så må alle de andre også være det.

Her ses afgørelsen fra Planklagenævnet. Privatfoto
Her ses afgørelsen fra Planklagenævnet. Privatfoto

Se også: Amin Jensen i krig mod kommune

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere