Dansk komiker om bizart show: Bag mig stod en mand med en pistol

Den danske komiker Omar Marzouk var udsat for en mærkelig oplevelse, da han optrådte for Hizbollah i Libanon efter Muhammed-tegningerne

Omar Marzouk optrådte for Hizbollah efter Muhammed-tegningerne. Foto: Finn Frandsen
Omar Marzouk optrådte for Hizbollah efter Muhammed-tegningerne. Foto: Finn Frandsen

Omar Marzouk er ikke bange for at prøve grænser af i forbindelse med sit erhverv som komiker. Heller ikke i ekstreme situationer.

Det fortalte Marzouk, da han søndag gæstede Go' Morgen Danmark.

Her kom den danske komiker ind på en oplevelse, han havde i kølvandet på Muhammed-tegningerne, da han blev sendt til Libanon for at optræde for Hizbollah-bevægelsen.

Det var et meget mærkværdigt show, hvor en livvagt konstant stod bag ham med en pistol i hånden.

Til Ekstra Bladet uddyber han oplevelsen.

- Det var en meget bizar oplevelse, det skal jeg blankt erkende.

- Jeg var dog ikke bange for at være der, da vi var blevet inviteret til at være der. Jeg var der med det danske udenrigsministerium, så jeg følte, at der var godt check på det. Det er bare, når man ikke er vant til at omgås våben, det er ikke naturligt for mig.

- Det var vildt mærkeligt, og jeg tænkte, hvad nu hvis han kom til at trykke på aftrækkeren eller snubler. Der gik tusind tanker igennem hovedet på én, siger Omar Marzouk til Ekstra Bladet.

Pelle Hvenegaard. Foto: Emma Sejersen Danske kendte Dansk tv-vært har truffet et stort valg: Tiden er moden

Ikke mange smil
Omar Marzouk tog til Libanon for at optræde med det mål at skabe god stemning efter Muhammed-tegningerne. Men der var begrænset med grin.

- Vi prøvede at bygge bro efter Muhammed-tegningerne. Jeg prøvede at lave en Jullerup Færgeby-joke, da jeg synes, at en af karaktererne lignede Hizbollah-folkene, der sad på forreste række.

- Der spurgte jeg: 'Hvordan er det at være med i en dansk dukkejulekalender?' Jeg tænkte, at der nok var et eller andet område, som vi kunne mødes på, men det var der ikke.

- Men forstår det også godt, der er jo kun død og ødelæggelse i sådan en hangar, så smil er nok ikke så tæt på, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Omar Marzouk fik ikke mange til at grine, da han optrådte i Libanon. Foto: Finn Frandsen
Omar Marzouk fik ikke mange til at grine, da han optrådte i Libanon. Foto: Finn Frandsen

Stine Bjerre Mortensen (tidligere Jørgensen) flytter til Spanien med manden Casper U. Mortensen. Foto: Lars Poulsen Danske kendte Kendt vært flytter til Barcelona - sådan vil hun passe TV2-jobbet  

Døde på min røv
I TV2-programmet fortæller den 45-årige komiker, at han prøvede at få det bedste ud af episoden.

- Komikere siger, at de døde på deres røv, og det gjorde jeg der, men det var faktisk okay. Det var ikke så slemt. Jeg prøvede virkelig at kæmpe for det, men det var ikke et af de shows, hvor det gjorde rigtig ondt, at de ikke grinte, siger komikeren i programmet.

Her kommer det også frem, at Marzouk har modtaget mange dødstrusler i løbet af karrieren. Han har dog aldrig overvejet at droppe komikken.

- Jeg overvejer ikke at stoppe, fordi man har meget fokus på det med dødstrusler. Men 99 procent af dem er jo bare folk, der sidder i deres underbukser derhjemme og har en dårlig dag. Det er jo ikke sådan nogle alvorlige dødstrusler som 'nu kommer jeg og slår dig ihjel'. De fleste af dem er bare sure opstød, der ikke ville gøre en flue fortræd.

- Det går mig da på, når folk er negative overfor én, men så er det godt, at man har humoren. Det er sådan, jeg plejer at håndtere det. Så må jeg finde det sjove i det, siger han.

David Labravas søn Tycho tog sit eget liv i en alder af 16 år. Foto: All Over Press Intl. kendte Tv-stjerne knust efter kæmpe tragedie: Se hans rørende besked