Dansk realitystjerne i retten: Risikerer ubetinget fængsel for storsvindel

En 22-årig kvinde, der har skjult sig for de danske myndigheder i USA, skal på onsdag for retten i Næstved tiltalt for svindel og bedrageri

Retten i Næstved skal på onsdag danne rammen om en svindel- og bedragerisag mod en efterlyst realitystjerne. Foto: Joachim Adrian
Retten i Næstved skal på onsdag danne rammen om en svindel- og bedragerisag mod en efterlyst realitystjerne. Foto: Joachim Adrian

Efter længere tids søgen er det lykkedes for myndighederne i Danmark at finde frem til en 22-årig kvinde, der er kendt fra realityverdenen, som er tiltalt for i alt 81 svindel- og bedrageriforhold. Det skriver Sjællandske Medier.

Kvinden har i længere tit skjult sig i USA, hvor hun har levet med sin 47-årige mor, der er også tiltalt for samme forhold.

Nu er sagen blevet forkyndt for den 22-årige, og det forventes derfor, at den unge kvinde møder op ved retten i Næstved onsdag, hvor hun udeblev fra i marts sidste år.

Det er dog endnu uvist om kvinden, som har to børn, hvoraf det ene tidligere er blevet fjernet fra hende, møder op i retten for at modtage sin dom.

Udebliver nok
Til Ekstra Bladet fortæller anklager i sagen Mariam Khalil, at hun ikke regner med, at realitystjernen dukker op til retsmødet.

- Nej, det gør jeg ikke. Men nu har vi forkyndt sagen for hende. Det vil sige, at nu kan sagen køre, og hun kan dømmes i sagen, selvom hun ikke er tilstede.

Det er endnu ikke sikkert, at sagen kan køres mod den 47-årige mor, da hun endnu ikke har fået sagen forkyndt.

Bedrog folk på nettet
De to kvinder er tiltalt for flere gange via 'Den Blå Avis' at have solgt mobiltelefoner og kameraer, de ikke ejede, men alligevel fik godtroende folk til at betale for.

De skulle også flere gange have udlejet en lejlighed via boligportalen, hvor de ifølge anklageskriftet fik en lejer til at betale 10.000 kroner flere gange uden at fortælle lejeren, at de ikke selv havde betalt huslejen i lejligheden, og at de derfor stod til at blive smidt ud.

Da lejeren overtog lejligheden, blev personen derfor smidt ud med det samme.

Ifølge Sjællandske Medier tiltales den 22-årige også for i 30 tilfælde at have udnyttet et mandligt bekendtskab 'betydelige vanskeligheder, manglende indsigt eller letsind i et aftaleforhold'.

Hun skulle ifølge anklageskriftet have brugt mandens Nem-ID og lignende til at optage lån, købe tøj og investere i barnevogne og babyudstyr for i alt 178.659,09 kroner.

Går efter fængselsstraf
Hvis alle forhold medregnes har den unge kvinde og moderen svindlet for omkring en kvart million kroner.

Mariam Khalil er derfor heller ikke i tvivl om, hvilken straf hun går efter.

- Nu snakker vi ret mange penge og ret mange forhold, derfor går jeg også efter ubetinget fængselsstraf.