Dansk skuespiller død af kræft

Skuespilleren Inger Hovman blev 70 år

Inger Hovman i en yngre udgave. Foto: Morten Langkilde.
Inger Hovman i en yngre udgave. Foto: Morten Langkilde.

Skuespilleren Inger Hovman er død, 70 år gammel, bekræfter datteren Persille Ingerslev overfor Ekstra Bladet.

Inger Hovman var uddannet på skuespillerskolen ved Odense Teater og medvirkede siden i en række produktioner både i fillm og på tv og teater teater.

Se også: Jess Ingerslev døde omgivet af døtrene

Ikke i de store hovedroller, men i velspillede mindre roller satte hun sit aftryk på de forestillinger, hun medvirkede i.

Det drejer sig bl.a. om roller i film som 'Lille Virgil og Orla Frøsnapper', 'Sirup', 'Høfeber' og 'Kun en Pige'.

To børn med Jes Ingerslev
I tv-serier var hun med i f.eks. 'Strandvaskeren', 'Gøngehøvdingen', 'Edderkoppen' og 'Nikolaj og Julie', og på teatret spillede hun bl.a. med i 'Livsens Ondskab'.

Og så skal man ikke forglemme, at Inger Hovman også var 'Rita' i den navnkundige radio-serie på TV3 i 80'erne med Hans Otto Bisgaard som vært.

Privat var afdøde i 80'erne gift med kollega Jes Ingersev, der døde i 2014. Ægteparret fik døtrene Persille og Marie, som begge er gået i forældrenes karriere-fodspor.

Se også: 'Jess var fantastisk'

Jesper Klein, her fotograferet umiddelbart efter hustruen Lykke Nielsen død i 2006. Indsat sønnen Sebastian. Foto: Anthon Unger og Mik Eskestad Kendte Jesper Kleins søn afslører: Her er min fars hemmeligheder

Inger Hovman udtalte til BT, at hendes eks-mand, som hun blev skilt fra i 1986, havde været syg et årstid af kræft i blæren, og at det var godt, at han havde fået fred.

Nu er det hende selv, der har måtte bukke under for en cancer-sygdom, bekræfter Persille Ingersllev.

Mest læste i flash!
Hent flere