Dansk skuespiller død i Thailand

Den unge danske forretningsmand, skuespiller og fotomodel døde forleden i Bangkok

Michael Corp Dyrendal  efterlader sig hustruen, Rami, og en søn, Mazon, på 1,5 år. Pr-foto
Michael Corp Dyrendal efterlader sig hustruen, Rami, og en søn, Mazon, på 1,5 år. Pr-foto

De fleste thailandske tv-kanaler har de seneste dage bragt lange, sørgmodige indslag om tabet af Michael Corp Dyrendal, som var mindre kendt i den danske offentlighed.

Men han var en af de meget markante udlandsdanskere i Asien og med udgangspunkt i Thailands millionmetropol Bangkok en succesfuld skuespiller, forretningsmand og fotomodel.

Blev 41 år
Michael Corp Dyrendal voksede op med en dansk far, en thailandsk mor og en bror på Københavns Vestegn, men døde forleden i Bangkok i en alder af 41 år.

Han efterlader sig hustruen, Rami, og en søn, Mazon, på 1,5 år.

Det var under en ferierejse med hans lille familie til USA for få uger siden, at han pludseligt fik smerter, der viste sig at være symptomer på en aggressiv form for cancer, som selv højt specialiserede læger i Bangkok umuligt kunne helbrede.

Kendisbrødre
Når dødsfaldet ikke alene berører de nærmeste pårørende, men også dele af den thailandske offentlighed, skyldes det også, at Michael og hans bror, Peter, var Thailands svar på Danmarks Lars Mikkelsen og Mads Mikkelsen.

Selvom Michael Corp Dyrendal selv blev kendt som skuespiller i landets populære tv-sæbeoperaer, er hans bror, selveste Peter Corp Dyrendal, en decideret megarockstar, topmodel og stjerneskuespiller i Thailand. 43 år.

Forretningsmand
De flyttede begge som store knægte fra Danmark Thailand, hvor deres milde, blandede thai-vestlige udseende var i høj kurs hos modelbureauer og i showbizz.

Men Michael Corp Dyrendal udmærkede sig også som en succesfuld forretningsmand, der uddannede sig på universiteter i Oxford og Bangkok og blev landechef for et globalt analysefirma.

Han var tillige en vellidt, samlende figur i en kreds af internationale forretningsfolk i byens kosmopolitiske miljø, og derfor deltog gæster fra hele verden forleden i Bangkok i bisættelsen, som også blev velsignet af munke.

'Vi savner ham inderligt'

Michael Corp Dyrendals venner Jesper Kauth og Mikkel Vester Jacobsen har sendt Ekstra Bladet disse mindeord:

'Michael var med os kortere end forventet, men skinnede så meget stærkere i hans tid. Michael var vores bedste kammerat, og vi savner ham inderligt, og den følelse deler vi med mange andre.'

'Vi vil mindes Michael som en lysende stjerne, der havde en speciel evne til at få alle i hans selskab til at føle sig velkomne og værdsat. Det blev afspejlet i, at 300-400 mennesker mødte op til hans bisættelse. Mange havde rejst kloden rundt for at deltage og vise ham den sidste respekt. Det er en meget tung sten af bære rundt på, men det, at så mange mødte op, gjorde det lidt lettere for os at bære stenen.'

I julen 1997 bragte Ekstra Bladet en artikel om, at Michaels bror, Peter Corp Dyrendal, var blevet en megastjerne i Thailand. I den forbindelse blev der taget dette fotografi af Peter (tv.), veninden Nicole og Michael. Foto: Ritzau Scanpix
I julen 1997 bragte Ekstra Bladet en artikel om, at Michaels bror, Peter Corp Dyrendal, var blevet en megastjerne i Thailand. I den forbindelse blev der taget dette fotografi af Peter (tv.), veninden Nicole og Michael. Foto: Ritzau Scanpix