Dansk skuespiller efter uventet dødsfald: Kommer som et chok

Trine Gadeberg går gennem en svær tid, da skuespillerens mor Jytte Gadeberg for kort tid siden døde. Dødsfaldet kom som et chok for hende

Trine Gadeberg (anden fra venstre) mistede sin mor 15. maj. Foto: Mogens Flindt
Trine Gadeberg (anden fra venstre) mistede sin mor 15. maj. Foto: Mogens Flindt

Trine Gadeberg går gennem en svær tid i øjeblikket. 15. maj døde Trine Gadebergs mor, Jytte Gadeberg, på 74 år efter en blodprop i lungen. Dødsfaldet kom som et chok for den 49-årige skuespiller.

Det fortæller hun til Ekstra Bladet.

- Hun betød alt. Vi er fire søskende, og vi er i chok, fordi vi har ringet sammen hver eneste dag, og hun kunne rumme os på hver vores måde. Jeg har brugt hende i mange år som min mentor.

- Få dage før hendes død spillede jeg alle rollerne og teksterne fra årets Kerteminde revy, og hun grinede og grinede. Hun var meget humoristisk og kunne se det sjove i livet. Jeg har mistet min bedste publikummer.

- Det er ikke nogen, der regnede med, at hun skulle dø nu. Derfor kommer det som et chok, fordi det var totalt uventet, at hun døde. Det er ikke sket for så længe siden, så jeg er stadig i chok, siger Trine Gadeberg til Ekstra Bladet.

Stevan Miller var blandt andet bodyguard for Madonna. Foto: AP Intl. kendte Stjernernes bodyguard er død: Blev kun 38 år

Fik en opringning
Trine Gadeberg blev ringet op om, hvad der var sket.

- Jeg fik en opringning om, at min mor var gået bort, så det var nærmest så forfærdeligt, som det kunne være. Hun var på sygehuset i forbindelse med nogle andre undersøgelser, men det var nu meningen, at hun skulle hjem igen, siger hun.

Jytte Gadeborgs mor blev bisat 23. maj, og her holdt præsten en meget smuk tale.

- Det var en fantastisk tale, som præsten holdt. Der var tid til gråd og grin, siger hun.

På sin Instagram-profil lagde Trine Gadeberg 24. maj et billede ud med følgende tekst:

'Så vanvittigt og uretfærdigt. Hvil i fred min elskede mor', skriver hun.

Trine Gadeberg har været med i en del revyer blandt 'Sønderborg Revyen', 'Nykøbing F. Revyen', og i øjeblikket er hun aktuel i 'Kerteminde Revyen'. Derudover har hun spillet med i julekalenderen 'Nissebanden'.

Trine Gadeberg har også haft en karriere som sanger. Tilbage i 2000 deltog hun ved 'Dansk Melodi Grand Prix' med sangen 'Lykkefugl'.

Peter Lund Madsen (til højre) og Anders Lund Madsen (til venstre) har mistet deres mor og far. Foto: Kristian Linnemann/Ritzau Scanpix Danske kendte 'Et ubetinget lavpunkt': DR-værts store nedtur