Dansk skuespiller i baby-lykke

Birgitte Hjort Sørensen afslører på det sociale medie Instagram, at hun er nedkommet med sin førstefødte

Birgitte Hjort Sørensen debuterede som tv-vært i 'Flashback' i 2017 og medvirkede året efter i TV2-dramaet 'Greyzone'. Foto: Sine Fiig
Birgitte Hjort Sørensen debuterede som tv-vært i 'Flashback' i 2017 og medvirkede året efter i TV2-dramaet 'Greyzone'. Foto: Sine Fiig

Birgitte Hjort Sørensen kommer nok hverken til at øve manusser eller stå foran linsen foreløbig.

Den 36-årige skuespiller har for nylig bragt sin første datter til verden.

Se også: Dansker har rolle i ny storfilm: Satser på Hollywood

Det skrev hun i går på sin Instagram-profil, og hun har dermed gået stille med dørene, da fødslen fandt sted tilbage i august.

'Bedre sent end aldrig: denne yndige fod tilhører den dejligste lille pige, der kom til verden i august, og som har væltet os omkuld af kærlighed (og søvnmangel)', skriver Hjort Sørensen.

Ikke flere billeder
Den kontrollerede skuespiller, der sparsomt giver interviews, har ligeledes besluttet ikke at dele mange flere - om muligt nogen - billeder af sin nyfødte.

'Vi er uendeligt glade og taknemmelige - og har besluttet, at vores datter selv må bestemme, om hun vil være på sociale medier, så jeg vil styre mig med at lægge flere billeder ud (jeg har taget en del, skal vi sige det sådan)', uddyber hun.

Vis dette opslag på Instagram

Bedre sent end aldrig: denne yndige fod tilhører den dejligste lille pige, der kom til verden i august, og som har væltet os omkuld af kærlighed (og søvnmangel). Vi er uendeligt glade og taknemmelige - og har besluttet, at vores datter selv må bestemme, om hun vil være på sociale medier, så jeg vil styre mig med at lægge flere billeder ud (jeg har taget en del, skal vi sige det sådan) Og så vil jeg i øvrigt gerne benytte lejligheden til at slå et slag for vores offentlige sygehusvæsen. Vi har kun mødt dedikerede, professionelle, søde og effektive folk fra start til slut, og det er et fantastisk privilegium at have fri og direkte adgang til den form for hjælp i sådan en livsomvæltende situation/ Better late than never: this adorable foot belongs to the most beautiful little girl, who arrived in August and has knocked us out with love (and sleep deprivation). We are eternally happy and grateful - and we’ve decided she gets to choose for herself whether or not she wants to be on social media, so I’ll restrain myself in posting more pictures (I’ve taken more than a few, let’s leave it at that) And I’d like to take this opportunity to strike a blow for our public health care. We’ve met nothing but dedicated, professional, caring and efficient people from start to finish - what a privilege to have free and direct access to that kind of help in such a life altering situation.

Et opslag delt af Birgitte Hjort Sørensen (@bhjortsorensen) den

Birgitte Hjort Sørensen roser desuden det danske hospitalsvæsen for dets dygtige personale.

'Vi har kun mødt dedikerede, professionelle, søde og effektive folk fra start til slut, og det er et fantastisk privilegium at have fri og direkte adgang til den form for hjælp i sådan en livsomvæltende situation'.

Aflyste kabaret
Birgitte Hjort Sørensen meddelte i en pressemeddelelse i marts, at hun var gravid og trak sig i samme ombæring fra sin rolle i kabareten 'Divaer i Glas', der sluttede tidligere i september.

- Det er af den absolut bedste årsag, at jeg må trække mig fra "Divaer i Glas", som jeg ellers havde glædet mig meget til at være med i. Jeg skal nemlig føde mit første barn til august, lige omkring premieren, udtaler hun i pressemeddelelsen.

Se også: Birgitte Hjort Sørensen fra Hollywood til dansk forlystelsespark

En uges tid efter skuespilleren afslørede sin graviditet, fortalte hun også, at hun har fået en ny kæreste uden dog at afsløre pågældendes identitet.

Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar på fødslen fra Birgitte Hjort Sørensen.