Dansk skuespiller om hård fortid: Jeg kan blive virkelig ræd

Gordon Kennedys far var alkoholiker. Det nære forhold til alkoholmisbrug har sat sine spor

Gordon Kenndy taler ud om sin barndom i radioprogrammet 'Finnsk Terapi'. Foto: Jacob Carlsen
Gordon Kenndy taler ud om sin barndom i radioprogrammet 'Finnsk Terapi'. Foto: Jacob Carlsen

Gordon Kennedy delte i sidste weekend en - i hvert fald for offentligheden - hidtil ukendt del af sin personlige historie.

Over for entertaineren Finn Nørbygaard, der har sit eget program på Radio24syv, 'Finnsk Terapi', fortalte den skotsk-fødte skuespiller og komiker, at hans far var alkoholiker.

Gordon Kennedy oplevede omsider at få lov til at synge i MGP - dog uden for konkurrence. (Foto: Andreas Szlavik) Musik Gordon Kennedy udgiver MGP-sang

- Min far var alkoholiker og drak, indtil han døde for to år siden. Han har ikke været til stede, og det er også noget, jeg virkelig tager afstand fra, siger Gordon Kennedy i programmet.

- Alkohol er jeg virkelig bange for, og der er meget alkohol i vores branche, tilføjer han.

Decideret ræd
Ekstra Bladet har kontaktet Gordon Kennedy for at spørge, om han vil medvirke i et interview, men han har endnu ikke svaret på avisen henvendelse.

Han fortsætter dog i radioprogrammet med at forklare, at det ubehageligt nære forhold til alkoholmisbrug har sat sine spor i ham.

- Jeg vil vove at påstå, at den fylder mere nu, end jeg har lyst til, den skal fylde, siger Gordon Kennedy.

Gordon Kennedy, der selv lever af at være sjov mand, mener, at der er en skævfordeling i morgentv for tiden af 'Need to know' og 'NOT to know'. (Polfoto: Lars E Andreasen) Danske kendte Gordon Kennedy: Hvad rager morgenværternes fadæser mig?

- Jeg kan godt lide at drikke rødvin med vennerne, men jeg har også taget mig selv i, i en tvist-periode, at knappe en flaske rødvin op og drikke den alene, og det, synes jeg, er trist. Så bliver jeg bange, fortsætter han og tilføjer:

- Jeg kan blive helt decideret ræd, fordi jeg har haft det så tæt på ind på livet og kan se, hvad den gør ved en.

Gordon Kennedy spillede med i 'Alle for to' og 'Alle for én'. Begge film var skrevet af blandt andet Mick Øgendahl. Foto: PR
Gordon Kennedy spillede med i 'Alle for to' og 'Alle for én'. Begge film var skrevet af blandt andet Mick Øgendahl. Foto: PR

Nyforelsket
I begyndelsen af sidste år kom det frem, at Gordon Kennedy var gået fra sin hustru, Henriette Stender Kennedy, som han var gift med i mere end 15 år.

Nogle måneder senere fandt han dog kærligheden på ny.

Gordon Kennedy og Henriette Stender Kennedy skal skilles. Foto: Jonas Olufson Danske kendte Dansk skuespiller skal skilles

Det skete i form af Susannah Hunt, som han havde med under armen til præmieren på Græsted Revy.

- Det er meget nyt, men man kan godt kalde os for kærester, sagde Kennedy til Billed-Bladet.