Dansk skuespiller tager angstdæmpende medicin: Jeg er bange for, det koster mig karrieren

Rudi Køhnke fortæller i et DR3 program om sin galoperende angst og kampen for at få et godt liv

Nu åbner Rudi Køhnke op for den angst, der har gjort, at han i længere tid har trukket sig fra offentligheden. Foto: Bjørn Stig Hansen
Nu åbner Rudi Køhnke op for den angst, der har gjort, at han i længere tid har trukket sig fra offentligheden. Foto: Bjørn Stig Hansen

I en 32 kvadratmeter stor lejlighed i Vanløse med gardinerne rullet helt ned bor Rudi Køhnke. 

Han har ikke noget spisebord, og han bruger det meste af sin tid i lejligheden på at spille konsolspil, som han har sat til en projektor, der fylder hele den ene væg.

Stjernen fra film som Nordkraft og Fidibus har i de senere år trukket sig væk fra søgelyset, fordi hans angst påvirker ham så meget, at normale gøremål i hverdagen er blevet en kamp.

I et nyt program på DR3 med navnet 'Rudi er bange' følger en journalist og kamerafolk Rudi Køhnke, mens de dokumenterer hans angstanfald og konsekvenserne af at leve med konstant angst.

- Angsten angriber mig, når jeg er alene, fortæller Rudi i programmet.

Almindelige gøremål er svære
Han forklarer til kameraet, at det er meget er svært for ham, og at han tit må melde fra til arrangementer, fordi sygdommen holder ham tilbage.

- Jeg tør ikke så meget, som almindelige mennesker gør, siger han og fortsætter med at tale om, hvordan en tur i Netto kan være besværlig, fordi han kan blive angst over, hvad medarbejderne tænker om ham.

I programmet er Rudi Køhnke også inviteret til et surpriseparty hos en ven, men han får et anfald ti minutter før afgang og kan ikke tage afsted.

Bange for at miste karrieren
De mange anfald bekymrer Rudi Køhnke, der er ved at få gang i sin skuespilkarriere igen. Han fortæller i programmet, at han elsker at være på et filmset, og at det er der, hvor han føler sig mest hjemme og tilfreds.

De mange begrænsninger, der kan være i forbindelse med angst, gør dog, at han frygter, drømmen om karrieren i filmbranchen vil krakelere.

- Jeg er bange for at angsten kommer til at koste mig min karriere, siger han.

Rudi Køhnke fik sit store gennembrud med filmen Fidibus. Foto: Nicolai Svane
Rudi Køhnke fik sit store gennembrud med filmen Fidibus. Foto: Nicolai Svane
 

Bruger medicin
Rudi Køhnke tager angstdæmpende medicin, fordi hans anfald kan blive så slemme, at det er det eneste, der kan hjælpe ham med at slappe af.

Han har det dog dårligt over at have brug for pillerne.

- Jeg føler mig som en junkie, siger han til kameraet, inden han går ned for at hente medicinen

Angsten gør, at Rudi hele tiden går rundt med en frygt.

- Jeg er bange for at dø, jeg er bange for ikke at få en kæreste igen, den fylder alt, og den flyder i min årer, fortæller han.

Han prøver dog at overbevise sig selv om, at han nok skal kunne overvinde den angst, der fylder næsten alt i hans liv.

- Jeg skal vinde kampen, siger han.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Rudi Køhnke, men det har ikke været muligt

Programmet 'Rudi er bange' sendes på DR3 mandag klokken 21.30

Den danske popstjerne Sanne Gottlieb fortæller nu ud om at leve i et voldeligt forhold. Og hvordan det har påvirket hende. Foto: Jonas Olufson Kendte Kendt sangerinde taler ud om voldeligt forhold: - Han ender med at slå mig ihjel