Dansk superstjerne ramt af stress: Sådan går det i dag

Iben Hjejle gik igennem sit livs krise i 2015, da hun gik ned med stress under en tv-optagelse. Det har fået hende til at prioritere sin tid bedre i dag. Hun tager kun jobs, som hun virkelig ikke kan sige nej til

Iben Hjejle har lært meget efter sit stressnedbrud i 2015. Her ses hun ved ELLE Style Awards 2018. Foto: Mogens Flindt
Iben Hjejle har lært meget efter sit stressnedbrud i 2015. Her ses hun ved ELLE Style Awards 2018. Foto: Mogens Flindt

Iben Hjejle har i løbet af sin karriere spillet et hav af roller, men i 2015 gik det helt galt for den 47-årige skuespillerinde. Under optagelsen til tredje sæson af tv-serien Dicte måtte Hjejle sygemeldes med stress. Hun trak derefter stikket fuldstændigt.

Nu har Iben Hjejle foretaget et klart valg. Det fortæller hun ved ELLE Style Awards.

- Man kan godt sige, at jeg arbejder på et lavere blus, men jeg er kun med i ting, som jeg virkelig gider og brænder for. Det er simpelthen en beslutning, som jeg har truffet.

- Det lærte jeg, da jeg trak stikket, at jeg kun skal sige ja til ting, som jeg virkelig ikke kan sige nej til, siger Iben Hjejle.

Iben Hjejles store problem var, at hun deltog i for mange projekter, som i sidste ende gjorde hende syg.

- Jeg var meget lykkelig og privilegeret over at have lavet 'Dicte', men op til det punkt i mit liv, så havde jeg simpelthen lavet for mange ting, som ikke rigtig lå mit hjerte nær, og så bliver det problematisk, så det holder jeg mig fra, siger den 47-årige skuespillerinde.

Artiklen fortsætter under billedet.

Iben Hjejle med sin mand Ulrik Wivel ved ELLE Style Awards 2018. Foto: Mogens Flindt
Iben Hjejle med sin mand Ulrik Wivel ved ELLE Style Awards 2018. Foto: Mogens Flindt
 

Stress kan have kostet hende livet
Til ALT for damerne har Iben Hjejle fortalt, hvor slemt det stod til i sin krise. Her var hun glad for, at kroppen sagde stop til sidst. Ellers kunne det have kostet hende livet.

- Man kan ikke tage stress ud af et menneskeliv, men man kan lære at administrere det, og det får man en helt fin værktøjskasse til, hvis man er så heldig, som jeg var, at bryde sammen. Fysisk. Jeg ser det som en gave, at kroppen sagde fra, for hvis den ikke have gjort det, var jeg måske død af det, har hun sagt.

Var bange for at skuffe
Før i tiden var Iben Hjejle bange for, at andre ville blive skuffet over hende. Derfor prøvede hun at gøre alle tilfredse med at sige ja til for meget.

- Jeg øver mig i at sætte mig tilbage og sige, her sidder jeg godt. Før i tiden var jeg den, der hele tiden skulle sørge for, at alt gik godt, og at alle var glade. Jeg følte, jeg skulle være den gode soldat, der aldrig, aldrig måtte svigte.

Artiklen fortsætter under billedet.

Signe Lindkvist (på billedet) og Iben Hjejle arbejder på noget nyt sammen. Foto: Mogens Flindt
Signe Lindkvist (på billedet) og Iben Hjejle arbejder på noget nyt sammen. Foto: Mogens Flindt
 

Noget stort i vente
Iben Hjejles fremtidige projekt, som hun ikke har kunnet sige nej til, er et projekt med tv-vært Signe Lindqvist, som hun desværre ikke vil sige så meget om.

- Jeg har noget rigtig stort i støbeskeen med Signe Lindkvist, og det bliver rigtig stort og rigtig flot, siger hun ved awardshowet.

Iben Hjejle er i øjeblikket aktuel i serien 'The Rain', hvor hun stadig ikke vil røbe noget om sin egen rolle i serien.

Hun har tidligere været med i Vild med Dans, hvor hun dansede med Morten Kjeldgaard i 2017.

Her var hun tæt på at vinde den store dansekonkurrence men sluttede på en andenplads.

Iben Hjejle kunne hverken tale eller mærke sig selv, da hun brød sammen. Foto: Stine Tidsvilde Danske kendte Iben Hjejle brød fuldstændigt sammen: Jeg kunne være død

Ulf Pilgaard melder sig helt klar til Cirkusrevyen. Foto: Jan Unger Danske kendte Ulf Pilgaard efter indgreb: Klar til Cirkusrevyen