Dansk tv-kendis deler hudløst ærligt billede

Sara Run Isafold er ikke bange for at vise sin akne frem

I 'Ex on the Beach' så man aldrig realitydeltagerens akne. Men det har ændret sig nu. Foto: Anthon Unger
I 'Ex on the Beach' så man aldrig realitydeltagerens akne. Men det har ændret sig nu. Foto: Anthon Unger

Sara Run Isafold blev kendt i Danmark, da hun medvirkede i realityprogrammet 'Ex on the Beach' sidste år.

Siden da har danskerne kunnet følge hendes liv og hverdag på Instagram, hvor hun har over 100.000 følgere.

På sin profil bruger Sara Run Isafold i den grad sin stemme til at bryde et tabu.

Der er vild undren i villaen over, hvem der stønner SÅ højt. Foto: Kanal 4 Film, tv & radio Vild video: Larmende sex vækker hele villaen

Den 21-årige reaitydeltager er nemlig hårdt ramt af akne, og det er hun ikke bange for at vise til de tusindvis af mennesker, der følger med på hendes profil.

Så sent som i dag har hun delt to billeder på sin Instagram-profil. På det ene kan man se, hvordan hun ser ud, når hun redigerer sine billeder, og på det andet viser hun, hvordan hun i virkeligheden ser ud - når hendes akne er tydelig.

Du kan se billederne herunder:

'Swipe for at se det originale billede. Jeg synes, at jeg er smuk MED eller uden akne', skriver hun til opslaget.

Vælter ind med ros
Under billedet vælter det ind med roser til den unge realitydeltager. Flere påpeger, at de ved at se Sara Run Isafolds billeder er blevet motiveret til at være mere åbne omkring deres egne problemer med akne.

'Du er virkelig smuk med og uden', skriver en:

'Jeg elsker at følge dig. Er selv 28, mor til to og med cystisk akne. Man føler sig så teenagegrim, fordi man tror, man er alene med det, når alle redigerer deres billeder. Du har fået mig til at acceptere min akne. Så tak', skriver en anden kvinde.

TV3-reality Pivfræk Tessie: Nu er jeg liderlig

'Min smukke Sara. Du er og har altid været sådan en mega sej pige og står ved, hvem du er. Du gør mig så stolt af den unge kvinde, du er blevet til', skriver en tredje.

Seerne kunne følge Sara Run Isafold i 'Ex on the Beach' sidste år. Foto: Anthon Unger
Seerne kunne følge Sara Run Isafold i 'Ex on the Beach' sidste år. Foto: Anthon Unger

Vil bryde tabu
Til Ekstra Bladet fortæller Sara Run Isafold, at hun deler billeder af sin akne for at bryde det tabu, der kan være forbundet med hudsygdommen.

- Jeg deler det, fordi jeg ved, at det er tabubelagt. Jeg har intet imod at vise min akne frem. Det er vigtigt for mig at bryde 'instaperfect' og det image, som unge ser på hver dag, og som de sammenligner sig selv med, siger hun og fortsætter:

- Mange børn og unge sammenligner sig med influncers på sociale medier, og det kan give et stort slag på deres selvtillid, og jeg er egentlig fuldkommen ligeglad med, hvad andre tænker om mig, og derfor har jeg intet imod at skulle poste sådanne billeder, understreger hun.

I aften er det Daniel Andersen og Tessie Skovly, der må lægge øre til bjørnen. Foto: Discovery Networks Danmark Film, tv & radio Vild sex i villaen: Det lyder som en bjørn

Samtidig vil hun gerne sætte fokus på, at akne er en lidelse, som mange mennesker kæmper med.

- Jeg vil sindssygt gerne bryde tabuet omkring uren hud og akne, da de fleste unge, der rammer puberteten, altså får uren hud, og der vil unge kunne relatere til mit billede - i stedet for at sammenligne sig selv med et perfekt billede og få det skidt med dem selv, siger hun og understreger, at hun har fået mange positive reaktioner, efter hun har delt billedet.

- Reaktionerne på billederne har kun været positive. Jeg har ikke fået en eneste negativ besked ud fra opslaget. Folk skriver, at jeg er inspirerende, og at billederne har gjort, at de har følt sig mere tilpas og i orden. Selvom jeg ikke vil blive set som en rollemodel, så gør det mig alligevel sindssygt glad, at jeg kan inspirere unge og øge deres selvværd, understreger hun.