Dansk tv-vært har truffet et stort valg: Tiden er moden

Pelle Hvenegaard vil ikke risikere, at datteren Zoe Ukhona bliver barnestjerne på samme måde, som han selv oplevede det

Pelle Hvenegaard. Foto: Emma Sejersen
Pelle Hvenegaard. Foto: Emma Sejersen

Nu er det slut med billeder og videoer af Pelle Hvenegaards datter, Zoe Ukhona, på de sociale medier.

Det fastslår tv-værten.

Pelle Hvenegaard fortalte tidligere på året, at han i løbet af 2018 ville stoppe med at lægge billeder af datteren på de sociale medier. Lørdag kom dagen, hvor det var tid.

- Tiden er moden. Hun begynder at blive mere og mere opmærksom på verden omkring hende, og folk lægger mærke til hende. Det skulle stoppe, mens legen var god, og vi er ret overbevist om, at hun kan glide ind i anonymiteten igen, fortæller Pelle Hvenegaard til Ekstra Bladet.

Tv-værten vil beskytte sin datter mod den berømmelse, han selv oplevede som ung. Foto: Linda Johansen Danske kendte Dansk tv-vært trækker stikket: Jeg gør det for min datter

Påvirket af egen ungdom
Han voksede selv op som barnestjerne efter sin rolle i den Oscar-vindende film 'Pelle Erobreren', og det er den status, han gerne vil skåne datteren for.

Pelle Hvenegaard og hustruen Caroline adopterede Zoe i september 2016. Siden har han lagt flere billeder og videoer på blandt andet sin Instagram-konto, der har udviklet sig med lynets hast og nu mønstrer små 100.000 følgere.

En stor del af følgerne er der for at se 'den afrikanske diamant', som Pelle Hvenegaard har døbt hende, og det har gjort Zoe Ukhona til en lille stjerne i sig selv.

- Du har lagt billeder op af hende i lang tid. Bliver det en kold tyrker for dig?

- Det har været en deling af vores hverdag, men jeg lever heldigvis ikke mit liv igennem Instagram. Det bliver nok sværere for dem, som ikke længere kan følge med, men jeg kan også se, at folk har fuld forståelse for, at vi gør det, siger Pelle Hvenegaard.

Bog om Zoe hitter
Tv-værten udgav for nylig bogen 'Kære Zoe Ukhona', der er en kærlighedserklæring til datteren. Men også en hudløst ærlig skildring af parrets problemer med barnløshed og adoptionssystemet. Bogen er blevet en bestseller, og derfor kan det virke som dårlig timing at fjerne datteren fra de sociale medier netop nu. Men sådan ser Pelle Hvenegaard ikke på det.

- Hvis det havde drejet sig om penge jo, så ville det være rigtig dumt. Men det gør det ikke. Hvis du vidste, hvad jeg har sagt nej til af ret vilde beløb, hvis jeg ville annoncere for ting sammen med hende, siger han.

- Det er du blevet tilbudt?

- Ja, selvfølgelig. Men det har aldrig været det, som har været intentionen. Jeg skal ikke leve af hende på nogle måder. Der er et hensyn til en lille pige, som vejer højere end alt andet, forklarer han.

Oliver Bjerrehuus til premiere på 'Ex'ernes kamp'. Foto: Jonas Olufson Danske kendte Sådan tjente Oliver Bjerrehuus 20.000 på tre dage

Bogen 'Kære Zoe Ukhona' er på vej i fjerde oplag, ifølge Pelle Hvenegaard, og det glæder ham.

- Vi så på hinanden, da vi udgav bogen og tænkte 'shit mand, hvad er det, vi har gjort'. Vi lægger hele vores liv frem, og vi er gået all-in. Når man går ind på et emne, som er så følsomt, så kan man ikke lave en poleret kendisversion. Så er det hele pakken, siger Pelle Hvenegaard.