Dansk ungdomsstjerne død: - Han var ikke helt som os andre

Den tidligere danske ungdomsstjerne Ole Meyer, der var med flere danske film i 70'erne, er død - han blev 59 år 

Ole Meyers rolle i 'Forræderne' tog hårdt på ham. Her er han sammen med Allan Olsen. Foto: Nordisk Film / Scanpix
Ole Meyers rolle i 'Forræderne' tog hårdt på ham. Her er han sammen med Allan Olsen. Foto: Nordisk Film / Scanpix

Den tidligere skuespiller Ole Meyer, der fik sit gennembrud i 70'ernes store ungdomsfilm, er død. Han blev 59 år gammel.

Det skete 30. august 2018 og han blev bisat 12. september på Bispebjerg Kirkegård. Det bekræfter hans ven og kollega Allan Olsen, som også var med til bisættelsen

Skuespillerens sidste store rolle foran kameraet var i 'Forræderne' fra 1983, hvor han som hovedrolleindehaver spillede overfor blandt andre Sanne Salomonsen og Allan Olsen.

Han var en del af dansk films opblomstring i 70'erne, hvor han med sin drengede charme som regel spillede en rod.

- Jeg husker ham fra alle de oplevelser, vi havde sammen. Vi rejste jo rundt i hele Danmark og lavede film, hyggede, drak og festede sammen. Det var vildt, men også berigende. Ole var en rigtig skæg fætter og fræk som en slagterhund, siger Allan Olsen til Ekstra Bladet.

Ole Meyer startede sin filmkarriere i en alder af blot 15 år ved at stille spørgsmålet 'skal man være fræk?', som skaffede ham en filmaudition, skriver Morten Piil i bogen 'Danske Filmskuespillere'.

Ole Meyer blev 59 år. Han blev bisat 12. september 2018. Foto: Henrik Frydkjær / Ritzau Scanpix
Ole Meyer blev 59 år. Han blev bisat 12. september 2018. Foto: Henrik Frydkjær / Ritzau Scanpix

Ved at spille med i 'La' os være', 'Måske ku' vi' og 'Du er ikke alene', satte han et stort, fedt og flabet fingerafftryk i dansk film.

Vildskaben har i den grad været tilstede i Ole Meyers liv. Efter at have spillet med i flere film, kom han ind på Statens Teaterskole. Han forlod dog skolen, før han var færdig.

Et psykisk knæk
Løftet om en hovedrolle i 'Forræderne' lokkede den unge skuespiller væk fra skolebænken. Det var en hård rolle, hvor han spillede en ung mand, der havde været medlem af det nazistiske Frikorps Danmark under krigstiden.

Det var en rolle, som han efter eget udsagn, havde svært ved at slippe efter, og som bragte ham i en psykisk krise.

- 'Forræderen' var en brutal film at lave. Den påvirkede også mig meget, men jeg kom fra håndværkerbranchen og var lidt mere vant til en hård omgangstone. Ole skulle måske ikke være droppet ud.

- Man bliver kylet rundt som ungdomsskuespiller. Jeg var ved at komme rigtig galt afsted, men fik hevet mig selv i land. Ole kom galt afsted og kunne ikke rigtig komme ud af det igen.

- Han blev låst fast i sin sygdom, og så gled vi væk fra hinanden. Man kunne mærke, at han ikke var helt som os andre, siger Allan Olsen.

De samme ord bliver ved med at løbe over Allan Olsens læber om hans gamle kollega. Ole Meyer havde et ligefremt sind, en drenged humor, en glæde for livet og var en kærlig og god kammerat.

Ole Meyer spillede Allan Olsens bedste ven i filmen 'Johnny Larsen'. Foto: Jyllands-Posten
Ole Meyer spillede Allan Olsens bedste ven i filmen 'Johnny Larsen'. Foto: Jyllands-Posten

Succesens flamme falmede
Efter hovedrollen i 'Forræderne' spillede han med i krimien 'Suzanne og Leonard' og 'Operatøren' fra 1985, men derefter forsvandt rollerne. Der var kun småroller tilbage i 'Tarzan Mama Mia' og '17 op'.

Der gik hele otte år, før den tidligere ungdomsstjerne for alvor vendte tilbage. Det var igen som en hård børste i serien 'Taxa', hvor han spillede rockeren, Gekko. Senere spillede han en værtshusstamgæst i filmen 'Den Blå Munk' fra 1998.

Men det er nok de første roller i karrien, Ole Meyer vil blive husket for. Når Allan Olsen tænker tilbage på sin gamle ven, er det i hvert fald dem, der står ham nærmest.

- Ole vil altid være i mit hjerte. Fordelen er, at vi har lavet film sammen, så jeg kan bare sætte en film på, og så kommer Ole frem i levende live. Han er ikke mere på jorden, men han er der i kraft af sine film, siger han.

Ole Andersen blev kendt efter sin medvirken i 'Landmand søger kærlighed'. Foto: Danske kendte Kendt fra populært TV2-program: Nu er han gået konkurs

Ariana Grande sætter for første gang ord på tabet af ekskæresten. Foto: AP Intl. kendte Verdensstjerne i sorg over ekskærestes død