De første ord fra Gasolin'-legende: Hele min krop rystede

Franz Beckerlee og Kim Larsen havde ikke talt sammen i 30 år, da nationalskjalden gik bort

Musikekspert Dan Rachlin, opinionsredaktør Mads Kastrup og redaktør på Ekstra Bladet Peter Sloth ser her tilbage på Larsens karriere og betydning

De kunne drikke bajere og grine, og de kunne skændes, så det battede.

Franz Beckerlee og Kim Larsen var begge en del af det danske rockband Gasolin', der revolutionerede rockmusikken herhjemme i slutningen af 1960'erne og op igennem 70'erne, indtil bandets opløsning i 1978.

'Kære Kim, jeg er så ked af, at du ikke ringer til mig mere. Jeg er ked af, at vi aldrig mere skal drikke portvin ved dit køkkenbord, mens vi ordner butikken og verdenssituationen', skriver Jørn Jeppesen. Foto: Andreas Szlavik DK MusikNYT - 1. okt. 2018 - kl. 10:29 Rørende farvel fra Larsens nære ven: Du kæmpede til det sidste

I et langt Facebook-opslag hylder Franz Beckerlee her til formiddag sin gamle kammerat.

- Jeg blev vækket tidligt søndag morgen og fik at vide, at Kim havde forladt sit hærgede legeme og efterladt os med minderne og alt det vi har haft sammen på godt og ondt. Jeg faldt på det nærmeste ud af sengen: 'What?!' Hele min krop begyndte at ryste og gjorde det hele dagen. Jeg var ikke i stand til at male en lige linie, og måtte holde dagen 'fri' med alle de tanker det medførte, skriver Franz Beckerlee.

De gamle Gasolin-drenge med bandets anden pladeudgivelse. Foto: Mogens Berger
De gamle Gasolin-drenge med bandets anden pladeudgivelse. Foto: Mogens Berger

Han fortæller i opslaget, at han og Kim Larsen ikke for alvor havde talt sammen i over 30 år. 'Også fordi vi var nogle stolte 'motherfuckere' begge to', som han skriver.

- Men den tid, vi havde sammen i Gasolin', kan ingen ta' fra os, jeg tror vi gik mere ind i hinandens sjæl dengang, end vi gjorde med vores kærester i samme periode. Jeg håber, at når det bli'r min tur til at drage afsted, at vi kan mødes hinsides og udveksle en masse frisk sladder. I can't wait to see you, afslutter Beckerlee.

Se også: Rud opfandt 'Lune Larsen': Læs hans gribende nekrolog

Kim Larsen annoncerede i begyndelsen af januar, at han havde fået konstateret prostatakræft. Søndag morgen afgik han ved døden. Dødsårsagen er ikke meldt ud.