Den perfekte kvinde: Hvilken type er du?

Er det ok at køre et rundstykke ned og smide sig på sofaen, hvis du ikke gider at træne. Nej tak, siger en ekspert - ja, siger en anden

Hvilken type kvinde er du?
Hvilken type kvinde er du?

Er sundhed en slapper på sofaen eller en svømmetur på to kilometer?

I denne måned udkommer endnu to bøger, der sætter fokus på kvinders livsstil. Et emne der har været utroligt meget fokus på de seneste år. Og det kræver sin kvinde at leve op til tidens skønhedsidealer med flad mave, fast numse og helst en stor barm.

Kristina Trolle, der er kvinden bag bogen 'Silikonesjæl', er stået er ræset. Når hun skal sætte ord på, hvad sundhed er for hende, handler det om at finde den indre balance. ’Det betyder, at der ikke er noget, der tager overhånd, og at intet bliver ekstremt’, som hun udtrykker det.

Kristina Trolle tro ikke længere på hurtige løsninger. (Foto: Flemming Leitorp)
Kristina Trolle tro ikke længere på hurtige løsninger. (Foto: Flemming Leitorp)
 

Der er ingen forbud mod kager eller hvid hvede, og heller ingen krav om lange løbetur og uendelige timer i fitnesscentret. Alt er tilladt, men med måde!

42-årige Kristina Trolle har været i fitnessbranchen i over 25 og har trænet som en gal for at få den perfekte krop efter fire fødsler. Det gør hun ikke mere. Silikonebarmen er også blevet fjernet, for det handler ikke længere om at se ud, men om at have det godt og være i balance helt inde i.

Anne Bech er sundhedsguruen bag den anden bog, der har fået titlen 'Tab dig hvor du vil'. 36-årige Bech er helt klar i spyttet. Hun lover, at hendes metoder med madplaner og masser af motion virker. Men: ’Du skal være klar til at arbejde for det. Du kommer ikke sovende til din drømmekrop!’, som hun skriver i sin kommende bog.

For Anne Bech er det en livsstil at leve sundt og ret restriktivt. (Foto: Mogens Flindt)
For Anne Bech er det en livsstil at leve sundt og ret restriktivt. (Foto: Mogens Flindt)
 

Og man kan ikke tage fra hende, at hendes tilgang til kroppen virker. Tidligere har hun blandt andet forvandlet tv-værterne Thomas Skov og Emil Thorup fra et par tyndarmede splejser til små Skipper Skræk-kloner på bare tre måneder. Resultater de har nået gennem benhård træning, dampet laks til morgenmad og masser af grøntssagsmoothies.

Ekstra Bladet har stillet de to forfattere ti spørgsmål, der giver et indblik i deres syn på sundhed og en god livsstil.

Hvornår har du sidst spist et rundstykke med smør?

Kristina: - Det gjorde jeg i går.

Anne: - Det kan jeg slet ikke huske. Det er måske ti eller 15 år siden.

Hvornår føler du dig allermest sund?

Kristina: Det gør jeg lige, når jeg kommer hjem fra La Santa Sport. Jeg har lige været der alene med en veninde. Jeg har sovet godt, spist godt, trænet og nydt lidt vin. Efter sådan en tur føler jeg mig ladet op og meget meget heldig. Men jeg kan også føle mig rigtig sund, når jeg går en rask morgentur med min hund.

Anne: Når jeg løber en tur med frisk luft i kinderne.

Hvornår har du sidst løbet 10 kilometer?

Kristina: Det er nok et år siden. Men jeg har ikke haft tid på det seneste. Jeg har arbejdet og skrevet min bog og passet mine fire børn. Så jeg har valgt gåture til i stedet for.

Anne: Det gjorde jeg i søndags.

Hvad kan få dig til at springe en træning over?

Kristina: Det er der mange ting, der kan. En aften på sofaen, hvis det er det, jeg eller ungerne har brug for. For mig skal træning være lystbetonet, så det kan være, at vi har lyst til at smide os og se noget ikke særligt politisk korrekt i tv. Men jeg mærker altid efter, om jeg er doven.

Anne: Hvis jeg er for træt, træner jeg ikke. Så vil jeg hellere gå en tur eller helt lade være, og så snupper jeg sofaen. Nogle gange tager jeg træningstøjet på og prøver mig lidt frem. For mig gælder det om at mærke efter.

Artiklen fortsætter under dette billede.

Kristina Trolles 'Silikonesjæl' udkom tidligere på ugen.
Kristina Trolles 'Silikonesjæl' udkom tidligere på ugen.
 

Hvornår har du sidst haft dårlig samvittighed over noget, du har spist?

Kristina: Det har jeg ikke mere. Jeg synes ikke, man kan tillade sig at have dårlig samvittighed eller føle synd over noget, man har spist. Jeg vælger det, jeg gerne vil spise, og jeg spiser alt med måde.

Anne: Når jeg spiser noget usundt, gider jeg ikke have dårlig samvittighed over det. Det duer ikke, for det giver dårligt selvværd. Jeg spiser meget mad og har måske en tendens til at overspise - og det kan man også godt gøre i grønkål.

Hvornår har du sidst været på kur?

Kristina: Det er mange år siden. I perioder passer jeg måske lidt på for at en bestemt kjole lige skal sidde lidt bedre. Men jeg går ikke på kur.

Anne: Altså jeg lever jo så restriktivt, at mange vil kalde det kur. For mig er det en livsstil. Men da jeg var 24 år og stillede op til Miss Fitness, var jeg på kur. Det var rædselsfuldt. Det var helt forfærdeligt for mig, at der var nogen, der skulle bestemme, hvor meget jeg måtte spise. Det der med mængderestriktioner kunne jeg slet ikke holde ud, selvom jeg nok ikke ville have spist mere, end det var tilladt.

Hvad er det bedste, du kan gøre for din krop?

Kristina: Give den daglig opmærksomhed. Jeg mediterer fem minutter hver morgen og hver aften. Det lyder meget ophøjet, men det er det ikke. Det gælder bare om at mærke efter og have tid til mig.

Anne: Det er at tage et dejligt varmt og meget langt bad. Gerne 20 minutter lige inden sengetid. Så er man helt afslappet, inden man skal sove.

Hvis du er til fødselsdag og der bliver serveret boller og lagkage, hvad gør du så?

Kristina: Jeg spiser en enkelt bolle og snupper et stykke kage. Før i tiden ville jeg fylde mig og måske endda gå ud i køkkenet og småspise lidt. Men nu mærker jeg efter, og jeg har ikke brug for fem boller. Men jeg spiser, hvad der bliver sat på bordet. Jeg har fire unger, der ser på mig. Det er vigtigt, at de får et sundt og nuanceret forhold til tingene.

Anne: Jeg spiser et stykke lagkage og nyder det både med øjnene og munden med stor glæde. Bollerne lader jeg stå. Men det er fordi, jeg er meget glutenfølsom. Jeg får simpelthen ondt i maven, hvis jeg spiser en bolle, og så er der jo ikke meget ved resten af fødselsdagen.

Anne Bechs 'Tab dig hvor du vil' udkommer fredag den 27. marts.
Anne Bechs 'Tab dig hvor du vil' udkommer fredag den 27. marts.
 

Hvis du står i en kø i supermarkedet og kunden foran dig læsser slik, pålægssalater og chips op på båndet, hvad tænker du så - helt ærligt?

Kristina: Helt ærligt, så ville jeg tænke, at det der, burde personen ikke gøre. Jeg ville tænke, at personen har brug for hjælp. Men jeg ville under ingen omstændigheder komme med nedladende blikke.

Anne: Jeg ville tænke: 'Det er synd! Gid jeg kunne hjælpe dig'. Men jeg ville ikke være fordømmende. Jeg kender jo ikke sammenhængen. Tænk hvis det er et indkøb til en stor fødselsdag.

Hvad er dit bedste sundhedstip?

Kristina: Sov mindst otte timer om natten og drik mindst to liter vand om dagen.

Anne: Kom ud - hele året. Frisk luft er så godt. Man mærker sig selv bedre, får masser af d-vitaminer og sover bedre.

 

 

Skærm

Mest læste i flash!