Derfor blev Nybygger-baby indlagt: Akut indlæggelse med alvorlig sygdom

Lise og Michael Vandborg fra nybyggerne var igennem et sandt mareridt, da deres nyfødte søn blev indlagt med RS-virus. Parret troede dog først, at det var meningitis

Lise og Michael Vandborgs nyfødte dreng blev indlagt med RS virus. Foto: Henrik Ohsten/TV2.
Lise og Michael Vandborgs nyfødte dreng blev indlagt med RS virus. Foto: Henrik Ohsten/TV2.

Det unge par Lise og Michael, der vandt et drømmehus i Farum til en værdi af 3,4 millioner kroner i TV 2-programmet 'Nybyggerne', blev kort før årsskiftet forældre til en lille søn.

Lise og Michael sluttede et vildt år af med at blive forældre til en kær lille dreng. Foto: TV2/Henrik Ohsten Danske kendte - 2. jan. 2017 - kl. 07:30 Nu er Lise og Michael blevet forældre

Familieforøgelsen blev bekendtgjort via Instagram, og det var også her, at man senere kunne læse den lidt mindre glædelige nyhed, at mor og søn måtte indlægges i en periode, da sønnike var blot to uger gammel.

Den lille ny viste sig at være alvorligt syg med RS-virus. Det skriver Lise Vandborg selv på sin Instagram.

- Lillemanden var hårdt ramt af RS, of vi røg akut ind i søndags. 40 i feber, opkast og vejrtrækningsproblemer. Av, det gjorde ondt at se på. De troede dog det var meningitis og han blev sat i behandling. Så det var lidt en lettelse med RS'en, selvom det bestemt heller ikke har været nemt, skriver hun i en kommentar til de mange bekymrede følgere på det sociale medie.

Lise og Michael sluttede et vildt år af med at blive forældre til en kær lille dreng. Foto: TV2/Henrik Ohsten Danske kendte - 15. jan. 2017 - kl. 15:12 'Nybyggerne'-mor udskrevet

Ikke nok med at deres nyfødte søn var alvorligt syg, døjede de nybagte forældre selv med sygdom.

- Så at jeg fik brystbetændelse og Michael influenza, var på ingen måde til at holde ud! Der blev dælme grædt nogle tårer, til vi begge lidt slog følelserne fra, for at holde det ud. Vi har bare begge fået mavekneb af den kraftige antibiotika, men det må vi tage med, skriver den nybagte mor.

Den lille dreng er nu endelig udskrevet igen.

Hvad er RS-virus

RS-virus er forkortelse for respiratorisk syncytialvirus. I vintermånederne er det den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og kan også udvikle sig til lungebetændelse. Det rammer typisk børn under to år, og oftest er børnene under seks måneder. Det kan dog også ramme voksne i alle aldre, som så kan smitte børn.

RS-virus viser sig typisk i vintermånederne og det tidlige forår og er meget smitsom. Barnet kan blive meget medtaget og indlæggelse kan blive nødvendigt. Det er dog uhyre sjældent livstruende, og de fleste børn kommer sig fuldstændig uden mén. RS-virus smitter typisk fra person til person via luftvejssekret ved hosten og nysen og via hænderne, hvis de er forurenet med RS virus fra hoste eller nys eller tørren af næsen. Hvor en voksen eller et ældre barn blot vil være forkølet, bliver det lille barn oftest mere medtaget af sygdommen. Påvisning af RS-virus som årsag til sygdommen foretages som regel kun, hvis patienten bliver indlagt på hospital.

Kilde: Netdoktor.dk

 

 

Mest læste i flash!
Hent flere