'Det er styret af Putin': DR-vært kommenterer Schmeichels Rusland-show

Peter Møller er snart aktuel i programmet 'På udebane i Rusland med Møller og Kimer'. Under optagelserne mødte han Peter Schmeichel, der har sit eget show i Rusland

Er kritikken af Peter Schmeichel berettiget? Radiovært Ditte Okman og Ekstra Bladets opinionsredaktør Mads Kastrup vender sagen her

I forbindelse med optagelserne til sit eget program om Rusland, mødte DR-værten Peter Møller den tidligere målmandslegende Peter Schmeichel.

Schmeichel har modtaget en hel del kritik for hans tv-show 'The Peter Schmeichel Show', der bliver sendt på den statsejede tv-station Russia Today.

- Jeg mødte faktisk Peter Schmeichel ovre i Samara, hvor jeg talte med ham. De havde linet noget op ude på byens bedste hotel, hvor han så var. Det var ikke lige det hotel, som jeg boede på, fortæller han til Ekstra Bladet.

- Jeg har set nogle af de programmer, Schmeichel har lavet, og det, synes jeg, er helt fint. Der er ikke noget odiøst i det. Problemet er bare, at det er lavet for Russia Today, som er styret af Putin og Kreml, og det er dem, der bestemmer, hvilke vinkler og historier som der skal være i deres nyhedsudsendelser. Du får et forkert billede af, hvad Rusland er, fordi det går igennem Putins øjne, tilføjer han.

Hvis han selv stod i den situation, ville han nok have undersøgt lidt mere, hvilket mediet Russia Today var.

- Hvis det var mig, så ville jeg nok have undersøgt, hvem jeg skulle arbejde for. Selve det Schmeichel har lavet, det er der ingenting i. Han viser de 11 værtsbyer, og så skulle man have en frontfigur til at løfte den opgave, siger Peter Møller.

Artiklen fortsætter under billedet.

Peter Schmeichel har fået en del kritik for sit tv-show 'Peter Schmeichel Show', der bliver sendt på kanalen Russia Today. Foto: AP
Peter Schmeichel har fået en del kritik for sit tv-show 'Peter Schmeichel Show', der bliver sendt på kanalen Russia Today. Foto: AP
 

Undertrykte russere
Under optagelserne til sit nyt program oplevede Møller russerne på tætteste hold, og her fik han indtryk af, at mange var bange for at sige deres mening.

- Jeg fik et indtryk af, at russerne er rigtig søde og venlige og vil det her VM rigtig meget, men jeg føler, at de er fuldstændig undertrykt af systemet. Der er ingen, der tør gøre modstand mod Putin. Alle er meget nervøse for at sige deres mening og skille sig ud, siger han.

Møller mener dog, at danske fans trygt kan rejse til Rusland for at se de danske kampe.

- Turen gav mig det indtryk, at de danske fans, der har billetter og har fan-ID, bare skal tage afsted. Det er super nemt at rejse rundt i hvert fald i de tre byer, som vi var i. Det tager lidt længere tid, men sådan er det i verdens største land, siger DR-værten.

Peter Møller har sammen med udenrigskorrespondent Matilde Kimer optaget tre programmer kaldet 'På udebane i Rusland med Møller og Kimer' fra byerne Saransk, Samara og Moskva, hvor Danmark skal spille deres gruppekampe.

Første afsnit af 'På udebane i Rusland med Møller og Kimer' kommer på DR mandag 28. maj kl. 20.45. De resterende to afsnit bliver sendt en uge efter og tre uger efter den første udsendelse.

Peter Møller fik sig noget af en oplevelse, da han var i Rusland tidligere på året. Foto: DR Danske kendte Stopper som DR-vært: Har været helt på udebane

Casper Christensen tv-serie 'Klovn' bliver sendt i sin syvende sæson efter sommerferien. Foto: Tariq Mikkel Khan Danske kendte Casper C. scorer formue på hus-salg: Så mange millioner tjener han