Det stemmer ALLE de kendte...

DE KENDTE (BE)STEMMER: Se, hvor 28 danske kendte fra Amalie til Lise Nørgaard sætter deres kryds i morgen

Rød blok sejrer med 16 mandater, mens blå blok i denne ganske uvidenskabelige kendis-undersøgelse ender på 12 kendis-mandater. (Collage: Jacob Ørsted)
Rød blok sejrer med 16 mandater, mens blå blok i denne ganske uvidenskabelige kendis-undersøgelse ender på 12 kendis-mandater. (Collage: Jacob Ørsted)

Se også: Her er valgets nemmeste 'Hvad skal du stemme'-quiz!

Ekstra Bladet har gennem hele valgkampen interviewet de kendte og udfrittet dem om, hvor de vil sætte krydset i morgen, når Lars, Helle og Tulle kæmper om vælgernes gunst.

Undervejs har det vist sig, at de kendte er stort set ligeså splittede som resten af befolkningen.

En ting er dog sikkert, Socialdemokraterne og Liberal Alliance kan være mere end godt tilfredse med kendis-valget, mens Løkke og Thulesen Dahl skal skrue gevaldigt op for charmen, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at score de kendtes stemmer.

RØD BLOK

Se også: KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Peter Abrahamsen på... (Sanger): – Det ser jo meget godt ud for Helle, og så tror jeg, at jeg følger min inderste overbevisning.

Socialdemokraterne:

Se også: KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Bjarne Henriksen på.... (Skuespiller): – De fører den politik, som jeg er mest tryg ved. Og jeg ville overhovedet ikke føle mig tryg, hvis Lars Løkke og hans svende kom til magten.

Se også: DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Alex Nyborg Madsen på .... (Radiovært): – Dem, der er mindre heldige end mig, skal også have det godt, og vi skal opføre os ordentligt over for hinanden. Af samme grund kan jeg ikke med liberalismen.

Se også: DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Emil Thorup på ... (Tv-vært): – Jeg har tidligere stemt Enhedslisten og SF, og det er faktisk min første gang på S. Jeg er ret sikker på Rød blok vinder, når folk i sidste øjeblik tænker sig en ekstra gang om.

Se også: DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Silas Holst på ...... (Danser): – Jeg synes faktisk som den måske eneste i Danmark, at Helle Thorning er en dygtig politiker. Og så er hun behagelig.

Se også: DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Per Pallesen på ..... (Skuespiller): – Socialdemokratiet er mit parti, og dem stemmer jeg på, fordi de er og altid har været kulturen så venlig stemt.

Se også: DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Johannes Nymark på... (Skuespiller): – Jeg har længe været ret glad for Helle Thorning, og da jeg så hendes svar til det med boligskatten gjorde det, at jeg ender med at stemme på Socialdemokratiet.

Se også: Derfor stemmer Jesper Lohmann på... (Skuespiller): – Jeg håber helt sikkert, at rød blok vinder. Det vil da være uudholdeligt at se det blå sammenrend komme til magten.

SF:

Se også: DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Jan 'Pyrus' Linnebjerg på... (Pyrus-Skuespiller): – Jeg placerer min stemme, der hvor den kommer til at gøre mest nytte. Hvis det ser ud til at gå skidt for SF, så er det dem, jeg stemmer på.

Se også: Derfor stemmer Sebastian Dorset på... (Komiker): – Jeg er sådan en pragmatisk socialist, der synes, det er vigtigt, at vi får styrket den del af venstrefløjen, der vil satse på, at vi får et Danmark, der ikke er opdelt i et a og et b-hold.

Alternativet:

Se også: DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Joan Ørting på...  (Sexolog): – Det vigtigste for mig er, at vi har et rent Danmark. Ren mad, en ren natur og at vi opfører os ordentligt overfor alt levende og ikke putter giftstoffer i vores mad.

Se også: Derfor stemmer Sir Henry på...  (Sanger): – Jeg tror ikke, Alternativet får nogen særlig magt, men det kan trods alt blive en kæberasler til de etablerede partier, så de begynder at tænke sig om.

Enhedslisten:

Se også: Derfor stemmer Mia Lyhne på... (Klovn-skuespiller): – Jeg stemmer enten på Enhedslisten eller SF. Enhedslisten er gået meget frem med minimums-normeringer i daginstitutioner, og det synes jeg er rigtig, rigtig godt.

Se også: KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Jesper Binzer på....  (D-A-D-forsanger): – Jeg er en Enhedslisten-type. Det er altid der, det ender. Det er på den fløj, de rigtige holdninger findes. Så ikke bare den indre svinehund får lov at styre showet alt for meget.

Radikale Venstre:

Se også: Derfor stemmer Paradise-Pernille på... (Paradise-deltager): – Jeg stemte ikke sidste gang. Jeg gik ikke så meget op i det på det tidspunkt. Men jeg har tænkt mig at stemme den her gang. Nu skal der nye boller på suppen.

Se også: DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Anders 'Big Fat Snake' Blichfeldt på... (Big Fat Snake-Sanger): – Jeg har været mere liberal tidligere, men jeg synes ikke rigtig, Venstre denne gang for alvor kan noget. Jeg synes, Lars Løkke er alt for ramt af belastende sager

BLÅ BLOK

Se også: KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Lise Nørgaard på... (Matador-forfatter): – Jeg stemmer på blå blok. Det tør jeg godt sige. Men præcis hvilket parti, det holder jeg for mig selv. Det har altid været i blå blok, men ikke nødvendigvis på samme parti. 

Liberal Alliance:

Se også: DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Amalie på.... (Reality-stjerne): – Jeg går ind for strengere straffe for vold og voldtægt. Og så gider jeg ikke alt det pjat med Janteloven. Folk skal selv have lov til at bestemme.

Se også: Derfor stemmer Blærerøven på... Se også: Derfor stemmer Blærerøven på... Mads Christensen (Blærerøv): – Jeg synes ikke, Liberal Alliance har nogen farve. Jeg går meget ind for kollektivet og fællesskabet, og dem der kan sætte de bedste ord på det, kan jeg godt lide.

Se også: Derfor stemmer Ålen på... Se også: Derfor stemmer Ålen på... Peter Aalbæk (Filmboss): – Hvis man betragter Folketinget som en sammenkog ret, så ønsker jeg med min stemme på Liberal Alliance at tilføre dem som et ekstra krydderi til gryderetten.

Nicole Brøggler Se også: Derfor stemmer Reality-baben på... Se også: Derfor stemmer Reality-baben på... (Reality-babe): – Jeg så helst, at alle betalte lige meget i skat. Jeg finder det dybt idiotisk, at man straffer folk, der har knoklet hele livet og gået 25 år i skole.

Se også: Derfor stemmer Gustav på...  (Reality-stjerne) – En af grundene til, jeg stemmer på Liberal Alliance, er, at de tror på mennesket og individet.

Det Konservative Folkeparti:

Se også: Derfor stemmer Jim Lyngvild på... (Modediktator): – Jeg stemmer konservativt denne gang. Jeg synes sgu', det er så synd for dem. De har det flotteste partiprogram, der overhovedet findes.

Se også: DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer 'Paradise'-Theis på... (Reality-stjerne): – Jeg er borgerlig på grund af økonomi og konkurrenceevne. Det betyder noget for mig. Rent værdipolitisk er jeg konservativ.

Venstre:

Se også: DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Fetterlein på ... (Tennis-kendis): – Jeg stemmer Venstre, men jeg tror, jeg snart stiller op, så der kan ske noget nyt,

Se også: KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Joan Divine på... (Playboy-model): – Jeg kommer godt nok ud af en mere socialdemokratisk familie, men jeg har altså altid stemt Venstre.

Dansk Folkeparti:

Se også: Derfor stemmer Janni Ree på… (Oddset-babe): – Vi danskere siges at være de lykkeligste i verden, og det kan vi kun blive ved med at være, hvis vi stemmer på Dansk Folkeparti

Se også: DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer 'Paradise-Monique på... (Reality-stjerne): – Jeg vil gerne have, at vores regler bliver strammet op. Og jeg er rigtig træt af, at flygtninge og udlændinge skal komme her og tro, de ejer det hele.

Mest læste i flash!
Hent flere