Dot scorer millioner: Det er rart

Bakke-sangerinden har tjent en formue på at sælge sin Klampenborg-villa, som hun købte for årtier siden

Dot Wessman og Morten Messerschmidt er lykkelige, efter de fandt sammen igen i 2016. Foto: Mogens Flindt
Dot Wessman og Morten Messerschmidt er lykkelige, efter de fandt sammen igen i 2016. Foto: Mogens Flindt

Dot Wessman har for ganske nylig givet håndslag på salget af sin villa med beliggenhed dybt inde i whiskybæltet nord for København, efter hun har haft den til salg i omtrent et halvt år.

Hun købte huset i Klampenborg sammen med sin eksmand, Tommy Wessman, i 1990 for 2.150.000 kroner, og de solgte det for 9,3 millioner kroner.

I forbindelse med købet for snart tre årtier siden lånte det tidligere ægtepar 1,5 million kroner, og ellers har der ikke været gæld hæftet til villaen.

Med købsprisen in mente kan Tommy og Dot Wessman dermed have haft en fortjeneste på op mod 7.150.000.

Johanne og Dot Wessman kan igen grine sammen. (Foto: Jesper Sunesen) Danske kendte Dot Wessman: Nu kan min datter spise og drikke selv

Handlen glæder da også Dot Wesmann.

- Det er rart, fordi vi var kommet videre i livet og skulle af med det andet hus, siger den 60-årige Bakke-sangerinde, der troppede op på den røde løber til gallapremieren på ’Mamma Mia’ sammen med kæresten Morten Messerschmidt.

Huset, der ligger på samme vej som prins Joachims villa, rummer syv værelser, der fordeler sig på 178 kvadratmeter. Kælderen tæller 120 kvadratmeter, og grunden er i alt på 972 kvadratmeter.

Dot Wessman har også tjent millioner i sit firma Damhus Tivoli A/S, der i 2017-regnskabet kunne notere sig et overskud på 2,4 millioner kroner.

Overskuddet kommer dog i kølvandet på et underskud i 2016 på knap 1,3 millioner kroner. Selskabet drev det lille tivoli og driver Damhuskroen i Rødovre uden København.

Nyt hjem
Wessman fortæller, at pengene fra hussalget er velkomne, fordi hun i 2016 købte en anden villa Charlottenlund for 9.950.000 kroner.

Huset i Charlottenlund skulle ombygges, fordi det udover Morten Messerschmidt og Dot Wessmans mor også skulle huse hendes handikappede datter Johanne, der blev ramt af en alvorlig hjerneskade, efter hun forulykkede i et biluheld i 2015.

Dot Wessman har arvet familieforetagendet Bakkens Hvile og er fjerde generation af familien Stefansen, der er indehaver af den gamle pavillion. Foto: Mogens Flindt
Dot Wessman har arvet familieforetagendet Bakkens Hvile og er fjerde generation af familien Stefansen, der er indehaver af den gamle pavillion. Foto: Mogens Flindt

- Vi har købt et andet hus, og så er man nødt til at afhænde noget af det, man har. Det har været en god proces, fordi vi har kunnet bruge nogle af de penge til at købe det andet hus og skabe gode rammer, forklarer Dot Wessman.

Ejendommen i hvid har det samme antal værelser som den i Klampenborg, men er en kende større. Dot Wessman, hendes datter og Morten Messerschmidt kan boltre sig på de 293 kvadratmeter.

Sommerarbejde
Det bliver dog ikke til meget afslapning hverken indenfor eller i haven henover sommeren.

- Vi skal arbejde, siger Dot Wessman.

- Morten passer baren, og jeg passer scenen...

- Jeg passer også lidt på Dot, indskyder Messerschmidt.

Foto: Jens Dresling Dansk politik Dot om brud med Messerschmidt: Jeg forstår ikke, han gik

Morten Messerschmidt fortæller, at han hjælper til ved omkring halvdelen af sæsonens optrædener. 

- Det er man nødt til, for ellers er vi ikke rigtigt sammen.

- Det er sjovt både at udføre en funktion og stå og kigge på Dot - det vil jeg unde alle mænd.