DR efter 'Monopol'-fup: Ingen er kommet til skade

P3's ansvarlige programredaktør trøster sig med, at det er første gang i 10 år, 'Mads & Monopolet' oplever en svindelsag

Radiovært Mads Steffensen og hele Monopolet blev snydt af en teenager, der løj om et dilemma i det populære program. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Radiovært Mads Steffensen og hele Monopolet blev snydt af en teenager, der løj om et dilemma i det populære program. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Det er lykkedes for en teenager at snyde det populære radioprogram Mads & Monopolet. Et af programmets mest populære dilemmaer nogensinde var løgn. En lillebror havde ikke gjort sin storebrors kæreste gravid.

Kender I til historien om det falske dilemma?

- Umiddelbart var det jo naturligvis ikke noget, programmet oplevede i sin tid, men vi har da før haft snakken om, at man aldrig kan være helt sikker. Holdet undersøger jo altid systematisk de dilemmaer, der kommer ind, siger P3’s programredaktør Kim Lykke Pihl-Vester til Ekstra Bladet.

Se også: Mads & Monopolet snydt af teenager

Kunne I have gjort mere for at undersøge sagen?

- Det er klart, at hvis vi bliver kontaktet med et dilemma, der er helt langt ude, så vil vi ikke bruge det, men i den her sag, så har vi jo haft adskillige lignende dilemmaer tidligere med kærester, utro søskende, uventede graviditeter osv., så jeg kan ikke rigtig se, hvordan produktionen skulle have undersøgt det bedre, end de har gjort. Det er jo et underholdningsprogram, og vi har jo ikke privatdetektiver til at tage ud og tjekke folk efter i sømmene. Det er ikke den type historier, vi laver.

Hvordan har I det med, at det falske dilemma er blevet så populært?

- Dilemmaet omkring hvad man stiller op, hvis man er kommet til at gøre sin brors kæreste gravid, viste sig jo at give en god snak, og der er jo rigtig mange, der har været inde og se det på YouTube, men det er jo klart, at det er rigtig ærgerligt, hvis det viser sig, at snakken har fundet sted på falsk grundlag. Det er ikke noget, vi på nogen måde har et ønske om.

Se også: Mads om fup-nummer: Har aldrig oplevet det før

Er der dilemmaer, I ikke vil bringe, selv om I vurderer, at de er troværdige?

- Det er jo ikke optimalt, at vi snakker på grundlag af noget falskt, men det er jo heldigvis ikke noget, hvor der er nogen, der er kommet til skade. Det var en god snak om et dilemma, der virkede troværdigt. Det kan sagtens være, han har snydt vores folk. Han har tydeligvis levet sig godt og grundigt ind i rollen og været en god skuespiller.

Blev I forført af den gode historie?

- Vi har ingen interesse i at udvælge et falsk dilemma, bare fordi det er et godt dilemma. Det er en ærgerlig situation, og ikke noget vi ønsker skal kunne ske. Der er masser af fantastiske ægte dilemmaer derude - med mindre de altså alle sammen er falske og forfattet af 16-årige drenge, hvilket jeg dog tvivler på. Hvor der er vilje, er der vej. Og hvis man har en rimelig god IQ og samtidig vælger et falsk dilemma, der minder om noget, der kunne være rigtigt, så er det jo klart, at det kan lade sig gøre.

Se også: Bjerrehuus: Har det fint med at blive fuppet

Får det konsekvenser for, hvordan I vil arbejde i fremtiden?

- Det er første gang i 10 år, vi støder på en sag som denne, så det er ikke noget, der får de helt store alarmklokker til at bimle, men det er da klart, at vi nu er ekstra opmærksomme, når vi snakker med folk. I den konkrete sag er det vigtigt at understrege, at der er blevet gjort alt det, der skulle, men man kan ikke gardere sig mod en virkelig god skuespiller.

16 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere