DR-legendens store sorg

Både eks-konen og en af sønnerne valgte livet fra, siger Poul Thomsen

Poul Thomsen elsker stadig hunde. Den mest kendte, Balder, døde for 30 år siden. Foto: Ernst van Norde
Poul Thomsen elsker stadig hunde. Den mest kendte, Balder, døde for 30 år siden. Foto: Ernst van Norde

Poul Thomsen er en af de helt store tv-legender. Afskeden med Danmarks Radio blev ikke som han havde ønsket sig, men den 77-årige jyde er i dag meget tilfreds med, at folk savner hans ansigt på skærmen i stedet for, at de nåede at blive trætte af ham.

Poul Thomsen nyder sit pensionistliv, men kan godt mærke, at kroppen bliver ældre, og så har han været ramt af stor sorg siden afskeden med DR.

Poul Thomsen som han så ud, da han var en af DRs mest populære værter. Foto: DR
Poul Thomsen som han så ud, da han var en af DRs mest populære værter. Foto: DR
 

I 2007 døde Poul Thomsens ekskone og moderen til hans to sønner, Hanne Thomsen. De to havde været gift i 47 år, men var blevet skilt, inden hendes maniodepressive sygdom tog livsmodet og magten fra hende. Ud over nogle mindeord, som han skrev i Randes Amtsavis, da hun døde, har han ikke villet tale om tragedien. Det kræver tydelig overvindelse.

Efter flere store nedture har Isabella
Miehe-Renard brudt med tv-verdenen.
Nu er hun flyttet på landet og lever som
freelance-journalist. Hun har det godt
og nyder livet, fortæller hun til EKSTRA.
(Foto: Jakob Jørgensen) Kendte Husker du de gamle tv-værter? Her er de i dag

– Hanne var meget, meget syg i mange år og var indlagt mange gange. Det er typisk for den sygdom, at når det bærer op mod lyset, så siger de ’nu bliver jeg aldrig syg igen. Jeg har det så godt’. Og så ved jeg, at det sker igen, uha.

Er en overlever
Poul Thomsen havde givet en nær ven, der skulle besøge Hanne, et billede af deres fælles hund Farbror med, men hun nåede aldrig at aflevere billedet, for den dag døde Hanne.

– Hanne var et meget stolt menneske. Jeg tror, at hun frygtede, at hun ville ende på et plejehjem. Det ville hun ikke.

– Det må have været hårdt for dig at leve med sygdommen?

– Det var det også. Det kan du tro. Det var så meget ude i mørket. Men jeg er et lys-menneske og en overlever.

Poul Thomsens positive sind blev for fire år siden sat på endnu en voldsom prøve, da familien blev ramt af endnu et kæmpechok.


Selv om det er 15 år siden, at Poul Thomsen forlod skærmen, bliver han stadig genkendt. De fleste vil vide, hvordan det går med hunden Balder. Den døde for 30 år siden, og der har været en halv snes hunde siden i hjemmet med udsigt over Randers Fjord. (Foto: Ernst Van Norde) Kendte Poul Thomsens store sorg: Ekskone og søn valgte livet fra