DR-vært overlever mirakuløst: Se hans totalsmadrede bil her

Tidligt torsdag morgen kørte DR-værten Jan Hellesøe fra tv-programmet ’Fuckr med dn hjrne’ galt på motorvejsstrækningen mellem Haderslev og Kolding på vej til København

TV-værten Jan Hellesøe kørte i morges galt på motorvejsstrækningen mellem Kolding og Haderslev. Sådan så bilen ud, efter at han var kørt sammen med en lastbil. Foto: Privat
TV-værten Jan Hellesøe kørte i morges galt på motorvejsstrækningen mellem Kolding og Haderslev. Sådan så bilen ud, efter at han var kørt sammen med en lastbil. Foto: Privat

Tidligt torsdag morgen kørte Jan Hellesøe fra tv-programmet ’Fuckr med dn hjrne’ galt på vej til København. DR-værten skulle fra sin bopæl i Sønderborg til København, fordi han skulle til et møde hos DR og optræde i aften. Fra sin position i inderbanen tjekkede han sidespejlene og bakspejlet og gjorde klar til at overhale med mellem 100 - 110 km/t.

- Jeg kigger fremad og kan se, at lastbilen foran mig ikke kører samme hastighed som mig. Langt fra. Jeg kunne se, at jeg ville komme til at ramme den – kan jeg godt vurdere allerede der. Men jeg kunne ikke nå at dreje til venstre og ud i overhalingsbane rundt om den. Så ville jeg simpelt hen banke ind i en (anden, red.), fortæller den 35-årige tv-vært om øjeblikket, hvor han kørte galt.

Kort efter uheldet tog Jan Hellesøe en selfie fra sin position i bilen. Foto: Privat
Kort efter uheldet tog Jan Hellesøe en selfie fra sin position i bilen. Foto: Privat

I øjeblikket inden han ramte lastbilen, var det ikke de tanker om gud eller eksistentielle spørgsmål, der pressede sig på.

- Jeg tænkte bare, hvor meget kunne jeg dukke mig, for at jeg kunne komme ned under den her lastbil, hvis jeg ikke kom nok over til venstre. Jeg kunne ikke dukke mig ned, fordi min sikkerhedssele allerede var låst. Og der skete det så, siger han om de kostbare sekunder inden sammenstødet.

- Hvis de banker op i mig, dør jeg
Efter sammenstødet, som Jan Hellesøe indtil videre er sluppet utroligt heldig fra, udbryder han ’Wow’, mens han blev slæbt med videre af lastbilen. Da de holdt stille, tænkte han, at han skulle ud hurtigst muligt. Han klikkede sikkerhedsselen op og skulle til at stige ud, indtil han i sidespejlet så, at der stadig kom biler drønende forbi.

- Så på med sikkerhedsselen igen, men den var stadig låst, så jeg måtte puste al luft ud, som jeg overhovedet havde i kroppen. Så hvis det nu var, at der er nogen, der bankede op i mig, så var jeg i hvert fald spændt fast, siger tv-værten.  

Jan Hellesøe forklarer selv, at han er en meget fattet mand. Derfor faldt det ham ind at give signal til de andre bilister, hvilket han fik gjort gennem taget med et klassisk ’kk’-tegn fra dykkerverdenen. Bilisten, der undveg uheldet, er ifølge tv-værten i chok, men hjalp hurtigt trafikken på vej.

- Så kom der vildt nok også to ambulanceførere, der var på vej på arbejde i privatbil. Jeg tænkte ’hold kæft det gik hurtigt’, da de kom for de havde jakken på. De var på vej på arbejde og havde deres tasker med i bilen, fortæller Jan Hellesøe, der efterfølgende blev tjekket af de to ambulancemænd.

Sådan så bilen ud efter uheldet. Fanget under lastbilen. Foto: Privat
Sådan så bilen ud efter uheldet. Fanget under lastbilen. Foto: Privat
 

Håber at optræde i aften
På hospitalet blev han strippet for alt sit tøj, da lægerne valgte at klippe det af ham. Da Ekstra Bladet talte med Jan Hellesøe, var han blevet tjekket en gang, men skulle til et ekstra tjek en time efter.

- Det, jeg gentagne gange hørte, var, at for det første var det et mirakel, at jeg var i live og for det andet, for fanden det var godt, at jeg havde en dyr bil, for ellers havde jeg været død, siger han.

- Jeg kunne nå at bremse og navigere lidt – i en lille bil ville jeg nok bare have skøjtet helt rundt og røget hele vejen ind under lastbilen. Så det alle, både politifolk og ambulancefolk, sagde hele tiden, var: 'Hold kæft, hvor er det godt, at du kørte i en dyr bil’, fortæller tv-værten, der stadig regner med, at han skal optræde i København i aften.

1 af 6 Foto: Privat
2 af 6 Bilen røg helt ind under lastbilen. Heldigvis var han alene i bilen og fik drejet tilstrækkeligt til siden. Foto: Privat
3 af 6 Sådan så bilen ud efter uheldet. Fanget under lastbilen. Foto: Privat
4 af 6 Foto: Privat
5 af 6 Kort efter uheldet tog Jan Hellesøe en selfie fra sin position i bilen. Foto: Privat
6 af 6 TV-værten Jan Hellesøe kørte i morges galt på motorvejsstrækningen mellem Kolding og Haderslev. Sådan så bilen ud, efter at han var kørt sammen med en lastbil. Foto: Privat