DR-vært svinet til: 'Selvfølgelig påvirker det hende'

Anmelder kalder Tina Müllers rolle som vært på 'Madmagasinet' en ydmygelse af kvindekønnet. Nonsens, mener hendes chef

Selvfølgelig er Tina Müller  påvirket af Søren Franks kritik, siger hendes chef. Foto: Philip Davali
Selvfølgelig er Tina Müller påvirket af Søren Franks kritik, siger hendes chef. Foto: Philip Davali

I marts svævede DR-vært Tina Müller på en lyserød sky, efter hun havde fået en ny kæreste, som hun stolt præsenterede på Instagram.

Tina Müller flyttede alligevel til Aarhus, selvom hun først havde afvist den jyske by, da DR-medarbejdere fik at vide, at de skulle til Aarhus. Foto: Jonas Olufson Danske kendte Forelsket DR-vært viser ny kæreste

I dag ser tilværelsen en smule anderledes ud.

Særligt efter Berlingskes bidske madskribent Søren Frank i mandags gav hende med grovfilen i sin anmeldelse af DR's 'Madmagasinet', der fik Müller som ny vært i foråret.

Frank går direkte efter manden - eller rettere sagt kvinden - og mener, at hendes ageren foran linsen er ydmygende for kvindekønnet.

'Müller giver den i rollen som fnisende blondine med infantile smagsløg og kan ikke spise østers, blæksprutter og insekter, og så er det op til Aamann (medvært Adam Aamann, red.) at bevise, at disse råvarer kan tilberedes, så selv en blondine kan få dem ned. Ydmygende for både seerne og kvindekønnet! Det foreløbige lavpunkt blev nået, da Müller gik på jagt efter en gin & tonic uden gran-smagen, som hun ikke kan lide', skrev han og sluttede således pointen:

Nye tal fra DR viser, at 82 procent af udsendelserne på DR's seks tv-kanaler er genudsendelser. Foto: Polfoto/Jens Dresling TV Se tallene: DR er 82% genudsendelse

'Jamen, for pokker da, selve idéen med gin er jo, at den skal dufte og smage gran-agtigt, fordi den er lavet på enebær!'

Søren Frank har været madanmelder hos Berlingske i mere end 15 år. Foto: Amdi Thorkild
Søren Frank har været madanmelder hos Berlingske i mere end 15 år. Foto: Amdi Thorkild

Dum blondine
Tina Müller har ikke selv svaret på Ekstra Bladets henvendelse og forespørgsel om interview, men det har hendes boss, redaktionschef Eva Kvist.

Hun fortæller, at Søren Franks ord naturligvis påvirker Müller.

- Hun har været vært i mange år, men har egentlig ikke prøvet, at nogen går efter personen. Og pludselig bliver det et problem, at hun er blondine og kommer fra sportens verden, siger hun.

- Selvfølgelig påvirker det hende, tilføjer Eva Kvist.

Tina Müller er flyttet til Aarhus, hvor hun tager letbanen til arbejde. Foto: Philip Davali Danske kendte DR-vært ville ikke til Aarhus: Nu afslører hun den meget private årsag

Selvom redaktionschefen ikke vil gøre sig til dommer over, hvorvidt Søren Frank går for langt i sin kritik af Tina Müllers person, giver hun anmelderen en slet skjult lussing.

- Jeg forholder mig til kritikken i stedet for at kalde ham en gammel sur mand, når han kalder hende en dum blondine, men jeg ved godt, at han skriver til et klumme-format og til en avis. Deres redaktionelle linje er jo op til dem, siger hun.

Luk eller stram op
Eva Kvist mener ikke, at Frank med rette kan lægge sine finere madidealer ned over programmet, der er sat i verden for at gøre den gennemsnitlige dansker klogere på mad.

- Hans udgangspunkt, viden og kulinariske interesse gør, at hans kritik ikke kan bruges til noget. Vi arbejder med, om der er sammenhæng i programmet, og om vi gør den almindelige danskere klogere på mad, siger hun og tilføjer:

- Det skal ikke være en lukket fest for folk, der spiser østers.

Tina Müller skal ikke kun være vært på DR sporten, men nu også et madmagasin. Foto: Philip Davali / ritzau Danske kendte DR-stjerne scorer endnu en værtsrolle: Det skal hun lave nu

- Vi møder seeren et andet sted, end han gør. Vores seere har travlt i håndboldhallerne og med deres arbejde, og vi skal inspirere dem til at kaste sig over madlavning.

Søren Frank giver sin anmeldelse titlen 'Stram 'Madmagasinet' op - eller luk det!'.

Eva Kvist har dog ikke tænkt sig at stramme programmet op i forlængelse af Franks klumme, faktisk har hun slet ikke tænkt sig at gøre noget som helst på baggrund af hans skriv.

- Nej, ikke i forbindelse med denne her anmeldelse, siger redaktionschef Eva Kvist.