Dukken Vidoo vil vinde dansk Melodi Grand Prix

I fire år har Sada Vidoo levet som såkaldt levende dukke

- Haribo? Kan man sige nej til det, når man ikke har spist det i så lang tid?

Sada Vidoo kigger nysgerrigt ned på slikskålen og snupper et enkelt stykke.

Hun lever som dukke og komponist og vil nu være Danmarks næste repræsentant ved det store Eurovision show. Og hun kommer ikke uden erfaring.

Sidste år turede hun frem på skærmen i den britiske udgave af ’X Factor’, hvor hun nåede helt frem til ’Six chair challenge’, inden Sharon Osbourne først gav hende et sæde for derefter at sende hende ud af programmet kort tid efter. Hun har også tidligere skrevet musik for blandt andre ’Infernal’.

Se også: Dansk sangerinde chokerer i britisk 'X Factor': 'Du er skingrende skør'

Nu gælder det Melodi Grand Prix, der altid har haft en stor plads i danskerens hjerte.

- Det var dét, der inspirerede mig til at blive sangerinde og gav mig lyst til at optræde. Siden jeg var helt lille, har det været noget, vi har set sammen i familien, og jeg kan huske, jeg tænkte, at jeg ville stille op en dag, siger Sada Vidoo, da Ekstra Bladet møder hende.

Dermed falder der også en tung sten fra hendes hjerte. For hendes deltagelse i Melodi Grand Prix har længe været et rygte – bare ikke i Danmark.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at de i nogle måneder har tweetet løs i Storbritannien og troet, at jeg stillede op for dem. Så der er nok nogle engelske ’X Factor’-fans, der bliver lidt skuffede nu, siger hun med et grin.

Op gennem 00'erne kaldte hun sig Nicole Stokholm. Men for fire år siden skabte hun dukke-karakteren Sada Vidoo. Foto: Mogens Flindt
Op gennem 00'erne kaldte hun sig Nicole Stokholm. Men for fire år siden skabte hun dukke-karakteren Sada Vidoo. Foto: Mogens Flindt
 

Sada Vidoo bor til daglig i London, men har også et kolonihavehus - eller dukkehus, som hun kalder det - i Danmark.

- Jeg tror, vi alle har rendt rundt og følt os som noget andet, end det spejlet viste. Sådan har jeg haft det i mange år. Jeg har altid ledt efter mig selv og udtrykt mig meget dramatisk uden at kunne finde det rigtige hylster. Men da jeg mødte en levende dukke i London, tænkte jeg, at det var dét, jeg skulle være, fortæller Sada Vidoo.

- Det har selvfølgelig været en lang rejse, og i starten var det sådan noget med, at jeg skyndte mig ned i kiosken og så tilbage igen. Jeg var kun deltidsdukke i starten, men en dag tog jeg det på, da jeg skulle ned i studiet. Jeg var nervøs for, hvordan de andre ville reagere, men de grinte bare og sagde ’Hør her, vi har arbejdet med Kiss, det betyder ikke noget, hvis du er en dukke’.

Se også: Dukke med sans for hits

Det er nu fire år siden, at hun klædte sig ud som dukke første gang, og det har hun tænkt sig at blive ved med.

- Min fremtoning er jo bare mig selv. Jeg er, som jeg er, og så må man kunne lide mig eller lade være, siger hun.

Hvis Sada Vidoo vinder dansk Melodi Grand Prix med sangen ’Northern Lights’, har hun ét overordnet mål.

- Hvis Danmark lader mig vinde, så er mit mål, at vi skal bygge broer mellem alt det, der er anderledes med budskabet, at der er plads til alle, siger hun.

Mest læste i flash!
Hent flere