Efter dødsdom: Nu er tv-læge opereret

Charlotte Bøving har fået fjernet seks kræftramte lymfeknuder - nu tør hun tro på fremtiden

Charlotte Bøving tør godt håbe på, at hun nu er rask. Foto: Jacob Nielsen
Charlotte Bøving tør godt håbe på, at hun nu er rask. Foto: Jacob Nielsen

For to et halvt år siden fik tv-lægen Charlotte Bøving, som blandt andet er kendt fra DR programmet 'Lægen flytter ind', konstateret uhelbredelig kræft i tyndtarmen og bughulen.

Nu har tv-lægen fået fjernet 70 centimeter tyndtarm og seks kræftknuder, og al kræften er tilsyneladende ude. Det skriver JydskeVestkysten torsdag.

Tv-lægens kræft havde været overset i over otte år. Foto: Michael Stub
Tv-lægens kræft havde været overset i over otte år. Foto: Michael Stub
 

Overset i mange år
Tv-lægen døjede med tarmslyng første gang i 2010. Men hverken ved en konsultation på Bispebjerg Hospital i 2010 eller et besøg på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg i 2014 blev årsagen til tarmslynget fundet.

I 2016 fik Charlotte så konstateret uhelbredelig kræft, og hun forberedte sig på at dø.

Men en tysk læge gav hende håb.

- Det var en tysk læge, der arbejdede på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa, der henvendte sig til mig, fordi hun havde læst min bog, hvor jeg også skrev om min sygdom. Hun mente, at kræften kunne opereres ud. Det var derfor, jeg bad Skejby Sygehus om en second opinion, siger Charlotte Bøving til JydskeVestkysten.

Se også: Kendt tv-læge uhelbredeligt syg af kræft: Nu tager hun KÆMPE chance

Hun blev derfor opereret 27. november på Aarhus Universitetshospital Skejby.

Skejby Sygehus havde op til operationen nøje gennemgået Charlotte Bøvings journal. Sygehuset brugte skanningsbillederne fra Bispebjerg og Esbjerg, hvor man fandt kræftknuderne.

Charlotte Bøvings kræft havde været overset i over otte år.

- De har været topprofessionelle i Skejby. Jeg har været i hænderne på en af verdens dygtigste operatører, kirurg Mette Møller, og hendes team, siger Charlotte Bøving.

Se også: Kendt tv-læge har kræft: Sådan har jeg det nu

Varsler sag
Charlotte Bøving er taknemmelig for, at operationen gik godt. Men hvis kræften var blevet opdaget for otte år siden, kunne det være blevet opereret ud dengang.

- Jeg kommer til at køre en sag. Det handler ikke om erstatning, men om læring. Selvfølgelig er jeg vred, siger Charlotte Bøving.

Charlotte blev udskrevet 5. december.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere