Efter fund af cyste: Dansk stjerneskuespiller skal under kniven

I fredags kunne Nicolaj mærke at der var noget galt med hans stemme, fortæller teaterdirektør Vibeke Windeløv

49-årige Nicolaj Kopernikus må droppe sin rolle som prædikanten Casy i ’Vredens druer’, der har premiere på Betty Nansen Teatret i København om 11 dage.

Det skriver BT.

Det triste afbud skyldes fundet af en cyste på stemmelæberne, der dog ikke er farligt ifølge teaterdirektør Vibeke Windeløv.

- I fredags kunne Nicolaj mærke at der var noget galt med hans stemme, og folkene omkring kunne også mærke, at det ikke var som det plejer. Og det er klart, at hans helbred går forud for alt andet, så jeg sagde til ham, at han skulle få det fikset hurtigst muligt, og at han ikke skulle have det dårligt med at melde afbud, siger Windeløv til BT.

Nicolaj Kopernikus er én af landets mest folkekære skuespillere med et imponerende cv. Foto: Ditte Holm Lysgaard
Nicolaj Kopernikus er én af landets mest folkekære skuespillere med et imponerende cv. Foto: Ditte Holm Lysgaard
 

Hun fortsætter.

- Den sygdom, han har fået, er ikke farlig. Det er faktisk noget, der tit sker for skuespillere, når de bruger deres stemme meget. Og det gør de jo på en teaterscene, hvor de skal udover scenekanten. De sidste dage har jeg talt med fire skuespillere, der alle har haft den samme sygdom, og er blevet opereret for den uden problemer, uddyber hun.

Kopernikus er kendt fra flere store danske tv-serier og film som 'Forbrydelsen', 'Rejseholdet' samt de tre 'Klassefesten'-film. Ifølge avisen skal han på operationsbordet inden for de kommende dage. Hans rolle overtages af Olof Johannessen.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere