Efter operation: Kendt tv-kok i smertehelvede

Jesper Vollmer gennemgik torsdag en stor operation, og han har siden kæmpet med smerter

Jesper Vollmer er ved godt mod efter operationen. Privatfoto
Jesper Vollmer er ved godt mod efter operationen. Privatfoto

Kongehusets tidligere chefkok Jesper Vollmer, der er gift med Annette Heick og blandt andet er kendt fra DR's 'Spis og Spar'-programmer, gennemgik torsdag en operation på Rigshospitalet.

Her har en gruppe af landets bedste håndkirurger kæmpet en over to timer lang kamp for at få mere funktion tilbage i hans højre tommelfinger, efter han tilbage i 2015 kom slemt til skade under en ferie til Thailand med sin familie. Under ulykken brækkede Jesper Vollmer blandt andet ryggen.

Jesper Vollmer håber på det bedste og bruger ikke meget energi på at frygte det værste. Foto: Jan Unger Danske kendte - 3. dec. 2018 - kl. 05:59 Nervøs tv-kok før operation: Tænk nu, hvis det bliver til det værre

Operationen i hånden er heldigvis gået godt, men tv-kokken er fredag formiddag dog stadig indlagt på Rigshospitalet, hvor han har kæmpet med mange smerter.

- Jeg troede egentlig, at jeg skulle hjem i går, men jeg har kæmpet enormt meget med smerter siden operationen, og derfor ville lægerne gerne beholde mig natten over. Min hånd føltes som en overfyldt vandballon efter operationen på grund af gipsen, og det gjorde virkelig bare nas, så jeg havde en rigtig hård og smertefuld dag i går, fortæller Jesper Vollmer til Ekstra Bladet.

- Jeg fik så en stor sovepille i aftes, og så gik jeg ud som et lys. Jeg vågnede klokken fire i nat, og så kunne jeg selv gå på toilettet, og det var, som om smerten og trykket var lettet. Så her til morgen har jeg haft det bedre. Jeg har selvfølgelig lige skullet komme mig, men jeg har haft to lægebesøg, og her har det hele set fint ud, og operationen er gået godt. Min tommelfinger er i hvert fald i en meget bedre position nu, og smerterne er ved at aftage, fortsætter han.

På Instagram har Jesper Vollmer fredag delt et billede fra sygesengen på Rigshospitalet. Her fortæller han også, at han er ved godt mod.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Jesper Vollmer var i mange år fast mand i køkkenet hos prins Henrik og dronning Margrethe. Foto: DR
Jesper Vollmer var i mange år fast mand i køkkenet hos prins Henrik og dronning Margrethe. Foto: DR

Foredrag en masse
Selvom operationen nu er overstået for Jesper Vollmers vedkommende, så venter der ham nu en længere periode med genoptræning.

- Ifølge lægerne skal jeg bare have ro, ro og ro, og så skal jeg gå til noget genoptræning i Hornbæk. Jeg har jo som sagt fået gips på og efter ti dage får jeg den af, og så får jeg en særlig skinne på, så jeg kan sove ordentligt om natten. Derefter skulle det gerne begynde at gå langsomt fremad, siger Jesper Vollmer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Annette Heick og Jesper Vollmer til premiere på musicalen 'Chicago' på Det Ny Teater. Foto: Klaus Bo Christensen
Annette Heick og Jesper Vollmer til premiere på musicalen 'Chicago' på Det Ny Teater. Foto: Klaus Bo Christensen

På trods af at lægerne har anbefalet Jesper Vollmer at holde sig i ro efter operationen, har han et pakket program de næste dage. For tiden rejser han nemlig landet rundt og holder oplæg om, hvordan man undgår madspild.

Danske kendte - 3. sep. 2018 - kl. 06:20 Dansk kendispar hjemløse: Må bo i campingvogn

- Jeg skal udskrives fra hospitalet her i dag, og så har jeg et foredrag i Vejle i aften og en række foredrag i weekenden på Fyn og i Jylland også. Det skal jeg bare gennemføre. Smerterne er jo også blevet mindre, og så får jeg noget smertelindring i løbet af dagen, så jeg kan gennemføre, siger en optimistisk Jesper Vollmer.

Annette Heick og Jesper Vollmer flyttede i år tilbage til Danmark efter i 16 år at have været bosat i Sverige, og de har i øjeblikket derfor også fuld gang i projekt hus.

- Heldigvis fik vi stort set tømt alle vores flyttekasser inden operationen, men nu er det så gulvet, der er det næste store projekt i vores renoveringsprojekt, så der er ikke tid til så meget ro. Annette er på turné i Jylland, så hun var heller ikke på hospitalet under operationen, hvilket hun var lidt ked af, især fordi jeg havde ret ondt. Men der er bare meget at se til hos os lige for tiden, siger Jesper Vollmer med et grin.

1 af 2 Jesper Vollmer har det godt efter operationen. Foto: Jan Unger
2 af 2 Jesper Vollmer er ved godt mod efter operationen. Privatfoto