Efter Uber-lukning: Okman slagter politikerne

Jeg fatter ikke, vores politikere leger, at de lever i det forrige århundrede, siger hun forbløffet

18. april vil man ikke længere kunne bestille kørsel via taxatjenesten Uber.

Det skyldes ifølge Uber den nye taxalov, og lukningen får nu vært på Radio24syv og klummeskribent på Ekstra Bladet, Ditte Okman, til at sende en verbal ørefigen af sted mod politikerne.

Hun er fast bruger af Uber og bryder sig bestemt ikke om, at den mulighed nu bliver frataget hende.

- Hold nu kæft, det er så bonderøvsagtigt. Hvor er det irriterende, og hvor er jeg sur. Du kan ikke stoppe udviklingen, siger Ditte Okman, der fortsætter.

- Vores taxasystem er fra det forrige århundrede. Det her skyldes politikere, der slikker røv på en stærk fagforening, og det er dig og mig, der betaler prisen. Det er så dumt.

Samfund - 28. mar. 2017 - kl. 10:56 Uber lukker i Danmark

Klummeskribenten har spandevis af erfaringer med både almindelig taxa og Uber. Og der er flere årsager til, at hun foretrækker sidstnævnte.

- Uber lever op til alle tænkelige krav, man som kunde overhovedet kan forestille sig. Du kan få et prisoverslag, inden du sætter dig ind, og du kan se på din app, hvornår den ankommer, så du ikke behøver at pisse fryse, imens du venter. De har venlige chauffører, billige priser og nem tilgængelighed. Da alt samtidig er elektronisk, kan man ikke blive snydt, siger hun og peger atter pilen mod politikerne.

- Jeg fatter ikke, vores politikere leger, at de lever i det forrige århundrede. Det er så ubegavet. Det er kunderne, som kommer til at lide under det her. Nu skal vi betale flere penge for dårligere service. Jeg er fucking træt af det, siger hun bramfrit.

Fie Laursen sviner Ditte Okman efter klumme om sugardating. Foto: Anja Ekstrøm/Polfoto Danske kendte - 6. mar. 2017 - kl. 16:30 Fie Laursen sviner Okman efter luder-klumme

Hun har flere gange haft dårlige oplevelser med almindelige taxaer og nævner i flæng ildelugtende biler, chauffører der starter taxametret før tid og chauffører, der ikke alligevel ønsker at køre hende hele vejen til slutdestinationen.

- Jeg håber ikke, at jeg skal tilbage til taxaerne, så vil jeg hellere cykle. Jeg synes, det er decideret ulækkert at sætte sig ind i en taxa, der stinker af røg og som samtidig sætter mig af på halvvejen. Uber er langt sikrere for kunden, sukker hun.

Da Uber i dag annoncerede, at man lukker i Danmark, lød det fra talsmand Kristian Agerbo:

- Vi er ærgerlig over og kede af, at vi er tvunget til at lukke i Danmark, hvor 2.000 chauffører har leveret prisvenlig og pålidelig transport til 300.000 passagerer. Den politiske aftale om taxaloven betyder desværre, at at vi ikke har andet valg end at lukke.

Ditte Okman er langt fra imponeret over, at man stiller sig i vejen for udviklingen, og hun påpeger, at der er mange faggrupper, der pludselig bør føle sig utrygge.

- Hvis man vil sikre sig, at Uber betaler skat, så skulle man finde en måde at sikre sig dette i stedet for at presse en spiller ud, som faktisk gør det bedre og billigere end nogen anden. Hvad bliver det næste. At vi skal true frisører ud? Selvstændige håndværkere? Fodterapeuter eller negleteknikere? Det er da for pokker ikke kun Uber-chauffører, der selv skal indberette skat, siger hun.