Eksperter til Jes Dorph: Det kan vare hele livet

To af Danmarks førende eksperter i alkoholafhængighed giver gode råd til Jes Dorph-Petersen

Tv-værten Jes Dorph-Petersen holder sig ikke tilbage, når det gælder om at fortælle om tilværelses sorte sider. (Foto: Niels Hougaard)
Tv-værten Jes Dorph-Petersen holder sig ikke tilbage, når det gælder om at fortælle om tilværelses sorte sider. (Foto: Niels Hougaard)

Jes og Louise til premiere på Malmros-filmen, der meget passende hedder 'Sorg og glæde'. Heldigvis for parret er der tilsyneladende mere glæde end sorg ved den nuværende situation. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Danske kendte - 3. sep. 2015 - kl. 09:59 Dorphs kone takker venner og pressen

Kendte Den helt store nedtur

I en åben og ærlig pressemeddelelse fortalte den kendte tv-vært Jes Dorph-Petersen i går om sin kamp for at kontrollere sit forbrug af alkohol.

I pressemeddelelsen stod der blandt andet:

- Jeg har i perioder haft et for stort alkoholforbrug. Af hensyn til min familie, mit job og mig selv er det derfor nu nødvendigt, at jeg tager en pause og tager imod behandling for at blive helt rask.

Flot at han stiller op
Og netop beslutningen om at erkende problemet og tage det alvorligt ved  at gå i behandling kan blive udslagsgivende for at komme godt ud på den anden side og fået velfungerende liv.

– Jeg synes, at det er flot, at han stiller sig op og siger, at det er det, som er problemet. Det er sådan, at vi stadig lever med en middelalderlig moralsk opfattelse af, hvad alkoholafhængig er. I dag anser jeg det for at være en sygdom, som man i princippet godt kan sammenligne med diabetes to: Det kan nemlig forebygges, der ses biologiske forandringer, og det kan behandles, siger Henrik Rindom, overlæge i psykiatri hos Stofrådgivningen og advarer mod at tage let på et alkoholproblem:

- Ubehandlet kan det vare hele livet, og man kan dø af det.

Den populære tv-vært Jes Dorph-Petersen kunne gå på vandet, da han startede som nyhedsoplæser, men de sidste år er han blevet hårdt ramt af blandt andet skilsmisse og et stort akoholforbrug (Foto: Thomas Sjørup) Kendte Væk fra skærmen: Jes Dorph i alkohol- behandling

TV2-værten Jes Dorph skal på afvænning for sit alkoholmisbrug.(Foto: Thomas Sjørup) Danske kendte - 2. sep. 2015 - kl. 14:26 Carsten Werge: Jes Dorph er utrolig modig

Misbrugs-konsulent Erik Hansen fra behandlingscenter Møllen i Tørring fortæller desuden, at det er vigtigt at holde nøje øje med tegn på, at man er ved at falde af vognen igen

– Han skal igennem det samme behandlings-forløb som sidst, og så skal han være opmærksom på de advarselstegn, der dukker op, og som han så har negligeret. Han ved jo godt, hvor det er, det går galt, og så skal han holde sig væk derfra, siger misbrugs-konsulent Erik Hansen fra behandlingscenter Møllen i Tørring.

Brug for vin
Jes Dorph-Petersens har i sin biografi 'Dorph, historier fra den anden side', tidligere løftet sløret for nogle af sine hvor mørke hemmeligheder - blandt andet omkring sit alkoholforbrug og depression.

'Jeg brugte rødvin til at få de åndelige fimrehår til at lægge sig. Det blev en nervepille for mig. Jeg havde brug for vin for at kunne slappe af om aftenen' skriver Jes Dorph i biografien.

Jes Dorph blev i 2012 skilt fra Lene Lindhom Mortensen, som han har sønnen Jens Emil sammen med. I oktober 2013 blev han gift med Louise Lehrmann - i dag Louise Dorph-Petersen - der arbejder som boligjournalist.

Jes Dorph holder frivillig pause fra sit job på TV2. (Foto: Thomas Sjørup) Danske kendte - 2. sep. 2015 - kl. 13:12 Jes Dorph holder pause fra 'Go' aften Danmark'