Emil Thorup var på Nautilus: - Han virkede som en fredelig og passioneret fyr

Tv-værten og iværksætteren var sammen med to andre kendisser i vinter en tur om bord på Peter Madsens ubåd

Emil Thorup har været om bord på Raket-Madsens ubåd. Foto: Jonas Olufson
Emil Thorup har været om bord på Raket-Madsens ubåd. Foto: Jonas Olufson

Det var med lettere fugtige håndflader, at Emil Thorup i vinter kravlede ned i Raket-Madsens hjemmebyggede ubåd sammen med den tidligere ’Kender du typer’-ekspert Niels Folmann og dommeren fra TV2-programmet ’Nybyggerne’, Mette Helena Rasmussen.

- Jeg er nærmest rædselsslagen for små lukkede rum, siger Emil Thorup, der gik om bord på Nautilus i forbindelse med en dummy til et tv-program om raketbyggeri.

- Jeg synes, at det lignede en kulisse – sådan en tegenserie-ubåd. Jeg ville i hvert fald ikke ud at sejle i den, siger Thorup, der var i ubåden, mens den stod på land.

112 - 12. aug. 2017 - kl. 09:48 Lige nu: Nu begynder arbejdet med den sunkne ubåd

Helt præcis hvor længe, han var i båden, husker Emil Thorup ikke.

- Men vi interviewede Peter Madsen i fem til ti minutter, siger han.

- Han var enormt passioneret omkring raketbyggeri, som det handlede om, og alle de her ting, der nu er kommet frem om ham, kan jeg slet ikke genkende. Men det var jo også meget kort tid, jeg var sammen med ham, siger Emil Thorup, der ikke hang ud med den nu drabssigtede Peter Madsen hverken før eller efter interviewet.

- Den tid jeg var sammen med ham, virkede han som en fredelig og passioneret fyr, siger Emil Thorup.

Se også: Kim Isabel forsvundet i ubådsdrama

Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar til besøget i ubåden fra både Niels Folmann og fra Mette Helena Rasmussen, som har lagt opslaget fra besøget i ubåden på Instagram.

I kommentarsporet skriver 'Nybyggerne'-dommeren, at hun inderligt håber, at den savnede svenske journalist dukker op i god behold.

- Forhåbentligt er hun bare gået i land, taget direkte i Nyhavn, drukket sig i hegnet som en anden svensker og scoret en eller anden vildt lækker bartender og har helt glemt at ringe hjem til sin kæreste #giddetersådan, skriver Mette Helena Rasmussen.

Dramaet minut for minut

Sagen om først den forsvundne hjemmebyggede ubåd UC3 Nautilus og efterfølgende, hvor fartøjets konstruktør, Peter 'Raket' Madsen er sigtet for drab, er ganske voldsom og spektakulær.

Her følger en tidslinie over forløbet:

Omkring kl. 19: Her stævnede ubåden ud torsdag aften. Flere tilfældige vidner så ubåden forlade Refshaleøen, hvor fartøjet har hjemme, og derefter sejle ud fra Københavns Havn i den smukke sensommeraften.

I tårnet sås Peter 'Raket' Madsen stå sammen med en den 30-årige kvindelige, svenske journalist, der var med på turen.

Godt kl. 02.30: Her kontaktede kvindens kæreste til Joint Rescue Coordination Center - JRCC - og meldte ubåden savnet, fordi kæresten ikke var vendt tilbage.

Kl. 02.51: Her kaldte Lyngby Radio ubåden forgæves, men der var intet svar.

Kl. 03.39: Her kontakter JRCC og oplyser, at der kan være sket en ulykke og at ubåden derfor kan have været ude for et forlis.

Kl. 0711: Her udsendte Lyngby Radio en generel alarm til skibsfarten i Øresund og den østlige Østersø om at holde udkig efter ubåden.

Kl. 1014: Her fik JRCC en melding fra skibe og både i området syd for Drogden Fyr, at ubåden befandt sig et sted i Køge Bugt.

Kl. 10.39: Her kaldte Peter 'Raket' Madsen op fra ubåden til en redningshelikopter og forklarede, at han havde kurs mod København. Han forklarede, at han havde nogle tekniske problemer, men at der ikke var nogen tilskadekommende.

Her afblæstes eftersøgningen efter ubåden.

Omkring kl 11: Her stod Peter 'Raket' Madsen i tårnet på ubåden. Et vidne, der befandt sig i en båd tæt på, har fortalt, hvordan han kort forsvandt under dæk, og at han derefter kom til syne i tårnet igen.

Derefter begyndte ubåden pludselig at synke, og Peter Madsen sprang i havet. Ubåden sank på godt 30 sekunder.

Madsen blev samlet op af en båd og sejlet til havnen i Dragør.

Han fortalte, at han var eneste person om bord, og at han den foregående aften var sejlet tilbage til Refshaleøen, hvor han havde sat kvinden af. Derefter var han sejlet ud igen.

Omkring kl. 11.30: Her ankom han til Dragør, hvor han kort forklarede, at han havde haft nogle problemer med fartøjets ene ballasttank. Og da han havde forsøgt at ordne det, var det gået galt, og fartøjet var sunket.

Derefter var han blevet kørt til politiets Station City på Halmtorvet for at komme i søforhør. Her var formålet at få klarlagt baggrunden for forliset, og ud over politiet var der også søfartskyndigt personale.

Ved politistationen befandt sig også familiemedlemmer til den forsvundne kvinde. De var tydeligt oprevede, og de kom også ind på station, for at blive afhørt.

Midt på eftermiddagen: Her ankom dykkere fra Søværnet til området syd for Drogden Fyr, hvor man dykkede ned for at undersøge ubådsvraget. Det var ikke muligt for dykkerne at komme ind i vraget.

Kl. 17.44: Her udsendte Københavns Politi en pressemeddelelse om, ubådens ejer nu var anholdt og sigtet for drab på den svenske kvinde.

I pressemeddelelsen blev det beskrevet, at han nægtede drab, og at han havde forklaret, at han havde sat kvinden af på ved spidsen af Refshaleøen, nær restaurationen Halvandet omkring kl. 22.30.

Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen