Emmelie gør Grand Prix-comeback – men ikke for Danmark

I 2013 vandt hun Eurovision for Danmark - nu prøver hun lykken i et nyt land

Emmelie de Forest vender endnu engang tilbage, hvor det hele startede. Foto: Mogens Flindt
Emmelie de Forest vender endnu engang tilbage, hvor det hele startede. Foto: Mogens Flindt

Danmarks seneste Eurovision-vinder, Emmelie de Forest, kan gøre comeback i verdens største sangkonkurrence. Dog ikke for Danmark.

Emmelie de Forest, som skrev Anja Nissens sang, der blev nummer to ved sidste års Dansk Melodi Grand Prix, forsøger sig igen som sangskriver. Denne gang i Storbritannien, hvor man allerede på fredag finder årets Eurovision-deltager.

Her skal den tidligere ’X Factor’-deltager Lucie Jones fremføre sangen ’Never Give Up On You’, der udover Emmelie de Forest også er skrevet af britiske Lawrie Martin og danske The Treatment.

- Det er rigtig, rigtig fedt, at vores sang er blevet udvalgt. Vi var alle sammen oppe at køre, efter vi havde skrevet den, og jeg glæder mig rigtig meget til at se den blive fremført i finalen på fredag, siger Emmelie de Forest til dr.dk.

Emmelie de Forest fejres i Tivoli efter sin Grand Prix-sejr i Malmø. Foto: Mogens Flindt
Emmelie de Forest fejres i Tivoli efter sin Grand Prix-sejr i Malmø. Foto: Mogens Flindt
 

Hvis sangen vinder det britiske grand prix, skal hun altså atter være en del af det store Eurovision-show. Dog denne gang som sangskriver, og det er da også den eneste måde, man skal forvente at se hende i konkurrencen fremover, da hun kategorisk afviser at stille op som artist igen.

- Det er lidt svært at toppe, når man har vundet, som hun siger.

Hvem det danske bidrag bliver til Eurovision, finder vi ud af den 25. februar, når de ti deltagere går på scenen ved Dansk Melodi Grand i Herning.

Før Melodi Grand Prix i København: Sådan sagde Emmelie de Forest

Mest læste i flash!
Hent flere