Erik Brandt: Mit million-underskud er væk næste år

Modeskaberen er ved at slippe af med sit firmas minus efter rekordstort overskud i seneste regnskab

- Jeg har det sjovt hver dag. Det er ikke, fordi jeg vil sige, at jeg går og griner hver dag, men det gør jeg faktisk, siger Erik Brandt. Foto: Stine Bidstrup
- Jeg har det sjovt hver dag. Det er ikke, fordi jeg vil sige, at jeg går og griner hver dag, men det gør jeg faktisk, siger Erik Brandt. Foto: Stine Bidstrup

Erik Brandt har de sidste mange år døjet med et gammelt millionunderskud i sit designfirma.

I det forgangne regnskabsår lykkedes det dog den 75-årige modeskaber med et rekordstort overskud at gøre et stort indhug i minusset.

Af det for nylig offentliggjorte regnskab i Margit & Erik Brandt Design ApS fremgår det, at Erik Brandt i regnskabsåret tjente 604.000 kroner efter skat, som han lader stå i firmaet.

Se også: Erik Brandt erkender: - Det er grimt at se på

Dermed er egenkapitalen - et samlende begreb, der dækker over blandt andet et firmas gæld, aktiver, overskud og underskud - minus 1,6 millioner kroner mod 2,2 millioner året forinden.

Erik Brandt bekymrer sig dog ikke synderligt over underskuddet, der stammer fra engang i 00'erne, hvor han prøvede kræfter som hotelejer i Gentofte nord for København.

- Nej, overhovedet ikke.

- Jeg tror, at det er væk næste år, siger Erik Brandt.

På tapetet
Erik Brandt glæder sig derimod over, at det går hans firma godt i disse år og tilskriver firmaets rekordstore overskud en generel øget opmærksomhed på to bestemte værdier i senere tid.

- Kvalitet og kreativitet er på tapetet i øjeblikket, siger Erik Brandt.

Jeg opfører mig stadig som en på 13 år, og det er jo vidunderligt. Men det kræver også, at man omfavner livet på en helt speciel måde, siger Erik Brandt, der fylder 75 år i oktober. Foto: Anthon Unger Kendte Erik Brandt tørlagt: Bare jeg kunne nøjes med et enkelt glas

Firmaet har ingen lønudgifter, og modemanden bekræfter også, at han af lever en anden indkomst.

Han forklarer også, at ikke alle hans erhvervsmæssige aktiviteter bogføres i firmaet.

Guldgrube
Han ønsker ikke at gå i nærmere detaljer om, hvordan han organiserer sig økonomisk, men priser sig blot lykkelig over, at forretningen går godt.

Danske kongelige - 14. feb. 2018 - kl. 16:37 Erik Brandt om sin bedste ven: - Han var ikke bange for at dø

- Jeg har jo det, jeg skal bruge.

- Det er kun glimrende, og det går godt. Jeg mangler bestemt ikke noget. Jeg sidder på en guldgrube af tegninger og ting og sager.

- Jeg har så mange muligheder. Jeg sidder virkelig med en meget stor skat af design, fastslår Erik Brandt

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere