Falktoft om Esben Lundes exit: Jeg er ked af det

Radioværten begræder ministerens farvel til dansk politik, selvom han har kritiseret ham gevaldigt på det seneste

Det var mod forventningen ikke en jublende Peter Falktoft, der til aften læste nyheden om, at Esben Lunde Larsen stopper som miljø- og fødevareminister.

Esben Lunde. Foto: Christer Holte Dansk politik Esben Lunde stopper som minister

Han begræder det derimod, særligt fordi han så frem til sit to dage lange møde med ministeren, der havde inviteret Falktoft indenfor i morgen og i overmorgen.

- Det er jeg da ked af, til trods for at jeg har været svært utilfreds med, at jeg ikke måtte dokumentere min tid derinde, siger Peter Falktoft.

- Jeg havde egentlig affundet mig med, at jeg måtte genfortælle efter bedste evne, og det, synes jeg, egentlig også kunne noget, tilføjer han.

Peter Falktoft de seneste par år haft sin ugentlige podcast, 'Her går det godt', sammen med Esben Bjerre. Foto: Jonas Olufson
Peter Falktoft de seneste par år haft sin ugentlige podcast, 'Her går det godt', sammen med Esben Bjerre. Foto: Jonas Olufson

Ministerbesøg
Mødet kom i stand, efter Peter Falktoft kritiserede Esben Lunde Larsen for hans manglende forståelse for, hvordan man passer på moder jord, i et mylder af opdateringer på sociale medier

Palaveren endte med, at Esben Lunde Larsen inviterede Falktoft indenfor i ministeriet, så aarhusianeren kunne se arbejdsgangene og hverdagen hos en miljø- og fødevareminister på klos hold.

Peter Falktoft takkede ja, men arrangementet mellem de to blev sløjfet til aften i kølvandet på ministerens exit, og det ærgrer tilsyneladende Falktoft.

- Det er jeg da skuffet over. Nu havde jeg lige taget et par dage ud af kalenderen for at få det til at ske, men nu er der plads igen, siger han.

Hvem er bedre?
Selvom en ny nu skal stå til ansvar for miljøområdet i landet, tror Peter Falktoft ikke, at miljøet går bedre tider i møde.

- Til trods for at jeg synes, at han har forvaltet sin indflydelse på dansk miljø og natur ekstremt dårligt, er jeg ikke nødvendigvis sikker på, at det bliver bedre, så længe bondemands-partiet Venstre stiller den nye minister, siger han.

- Eva Kjer Hansen var ikke meget bedre. Jeg forventer ikke, at de lige pludselig begynder at tage de der drivhusgasser seriøst, fortsætter Peter Falktoft.

- Man kunne måske forestille sig, at man gav ansvaret for miljøområdet til en, der ikke er så dybt i lommen på dansk landbrug, som Esben Lunde Larsen var.

- Det er nok ønsketænkning, slutter han.