Flygtninge-kaosset: Det mener de kendte

Flygtningestrømmen til og gennem Danmark er genstand for kæmpe debat - også blandt flere kendte danskere, der ikke holder sig tilbage på de sociale medier

Thure Lindhardt mener i den grad, at Danmark bør byde de syriske flygtninge velkomne. (Foto: All Over Press)
Thure Lindhardt mener i den grad, at Danmark bør byde de syriske flygtninge velkomne. (Foto: All Over Press)

Når du åbner en avis, tænder for tv'et eller går online for at læse dagens nyheder, kan du nærmest ikke undgå at læse om den aktuelle flygtninge-situation, som har skabt stor debat blandt danskerne.

Mange kendte danskere har heller ikke kunnet holde fingrene væk tastaturet og har udnyttet de sociale medier til at dele deres holdning om kaosset.

Københavns sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) vil huse flygtninge i København. (Foto: Per Rasmussen) Samfund - 8. sep. 2015 - kl. 13:14 Borgmester vil huse flygtninge i København

En af dem er den danske sanger og sangskriver Jens Unmack, der mandag lagde et billede op på sin Facebook-profil, hvor han på humoristisk vis hentyder til, at han i hvert fald ikke er helt tilfreds med udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjbergs, måde at handle flygtningestrømmen på.

Billedet er todelt, hvor den ene side viser jorden fra rummet med teksten 'LANGT UDE' henover. Den anden side viser Inger Støjberg med teksten 'EKSTREMT LANGT UDE' henover.

- Denne septemberdag byder på hele to danskere uden jordforbindelse..., skriver Jens Unmack til billedet - selvfølgelig med henvisning til danske Andreas Mogensen, der befinder sig i rummet lige nu.

Se billedet herunder:

 

Se også: Støjberg går selv ind i asylforhandlinger med Sverige

Suzanna Bjerrehuus, som godt nok ikke ligefrem er kendt for at holde munden lukket, når det kommer til store folkelige debatter, har også benyttet det sociale medie Facebook til at give sin mening til kende.

Hun tog udgangspunkt i, at politiet gav flygtningene 'lov' til at vandre op langs motorvejene, selvom det er ulovligt, og at adskillige flygtninge er forsvundet uden at blive registreret.

- Fatter ikke hvorfor politiet ikke straks har sagt: 'I kører efter reglerne her i Danmark. I må ikke gå på motorvejen'. Det er det rene anarki hvad der sker lige nu. Hvis vi andre opførte os sådan, var vi blevet arresteret, skriver hun blandt andet i opslaget, som du kan læse herunder:

Fatter ikke hvorfor politiet ikke staks har sagt: I kører efter reglerne her i Danmark. I må ikke gå på motorvejen. Det...

Posted by Suzanne Bjerrehuus on 7. september 2015

Folk får ikke lov til at lukke munden på mig ved at kalde mig flygtningehader, siger Suzanne Bjerrehuus. Foto: Jesper Stormly Hansen Danske kendte - 8. sep. 2015 - kl. 11:47 Suzanne Bjerrehuus: Flygtningene får os til at tabe hovedet

En anden kendt, der deler sin holdning til flygtninge-situationen, er Jim Lyngvild, som i en video på Facebook, fortæller, at han er blevet uvenner med venner og familie på grund af sin holdning til situationen.

- Jeg synes, jeg er et kærligt, godt og givende menneske. Jeg vil sku' stort set alle mennesker det allerbedste, men jeg vil altså også Danmark det bedste. Jeg vil det her land det bedste, siger Jim Lyngvild og fortsætter:

- I 1940-45 kæmpede vores bedsteforældre og oldeforældre en indædt kamp for at passe på Danmark. De ville ikke bare have, at tyskerne tog det. Jeg siger ikke, at det her er 2. verdenskrig om igen, hvor flygtninge og syrere kommer og tager Danmark. Jeg siger bare, at man skal passe på dét, man har og ikke bare sige 'ja ja, bare ta' det', siger Jim Lyngvild blandt andet i den knap tre minutter lange video, som du kan se her:

Syriske flygtninge på vej gennem Danmark. (Foto: Per Rasmussen) Dansk politik - 8. sep. 2015 - kl. 12:12 Lige nu: Her reder Danmark op til flygtninge i hundredvis

Den talentfulde danske skuespiller Thure Lindhardt har heller ikke kunnet holde sig væk fra at tilkendegive sin mening om situationen.

- Syriske flygtninge kommer ikke for sjov! Deraf ordet FLYGTNING!! Lad os lukke op. Grænser, hjerter, sind! Vi har plads og penge nok, skriver han på sin Twitter-profil.

Her ses spytte-manden midt i det, som fotografen beskriver som flere spyt mod flygtninge på motorvejen ved Rødby. Kvinden i forgrunden er ikke mandens kone. (Foto: Sigrid Nygaard, Information.) Samfund - 8. sep. 2015 - kl. 12:52 Fotograf om spytte-manden: Han spyttede på flere før konen sagde stop

Radiovært på P3 Anders Stegger er enig med Thure Lindhardt i, at flygtningene bør være velkomne i Danmark. Mandag lagde han et billede op på Twitter, hvor han står med et skilt i hænderne med teksten: 'You Are Safe'.

- Velkommen til Danmark til de nye flygtninge, lyder teksten under billedet, som du kan se her:

Se også: Støjberg går selv ind i asylforhandlinger med Sverige