Fodboldlegender til Harald: Du var guld værd for Danmark

I dag fik venner og familie en sidste mulighed for at sige farvel til Harald Nielsen, der døde den 11. august, 74 år gammel

Se klippet med de to fodboldlegender her. (Foto: Lasse Brøndal)

Kirken var fyldt til bristepunktet med venner og familie til den tidligere foldboldspiller Harald Nielsen, der i dag blev begravet fra Skovshoved Kirke i Klampenborg.

Harald Nielsen døde den 11. august i sin hustru Rudi Nielsens arme efter en længere periode med prostatakræft.

Guld-Harald kom for alvor på alle danskeres læber, da han i 1960 var med til at vinde sølv til Danmark ved OL i Rom.

Flere af holdkammeraterne fra dengang var derfor mødt op i kirken i dag.

- Han var meget optimistisk, inden vi tog af sted til Rom. Han ville hjem med guldmedaljer, og det var lidt frækt sagt, fordi ingen havde ventet, at vi skulle gøre noget som helst, siger Flemming Nielsen til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Han var prægtig uden for banen og inde på banen. Han havde en evne for at slå til og sætte tingene på plads. Han var guld værd for Danmark.

Udover Haralds fodboldevner var han også en fantastisk god kammerat, der havde humor og ikke mindst overraskelser gemt i ærmet, husker Tommy Troelsen, der boede på værelse med Harald Nielsen under OL.

- En dag mente han, at nu skulle vi se Rom. Vi lånte en jeep af nogle soldater, som vi kørte rundt i et par timer. Da vi var færdige, sprang vi ud af jeepen, og der havde Harald besluttet, at han ville ned og bo i Italien. Og det kom han jo til, fortæller Tommy Troelsen meget rørt.

Don Ø var også med til begravelsen. (Foto: Lasse Brøndal)

Harald Nielsen var den yngste på OL-holdet, og det er derfor meget vemodigt, at han nu er væk, fortæller vennerne.

- Det er jo den vej, vi skal, men det var bare alt for tidligt. Man kan kan jo ikke lade vær med at gå tilbage og mindes den skønne tid, vi havde med Harald og alle de andre holdkammerater.

Se klippet med de to fodboldlegender ovenover.

Sådan så det ud, da kisten kom ud af kirken. (Foto: Lars Brøndal)