Første deltager afsløret: Grandprix-stjerne med i 'Vild med dans'

Emmelie de Forest, der vandt Eurovision i 2013, skal være med i det populære danseprogram

Emmelie de Forest vandt Eurovision i 2013 med 'Only Teardrops'. Foto: AP
Emmelie de Forest vandt Eurovision i 2013 med 'Only Teardrops'. Foto: AP

Når mere eller mindre kendte danskere til efteråret trækker i danseskoene for at dyste i 'Vild med dans', vil den tidligere Eurovision-vinder Emmelie de Forest være at finde på gulvet.

Det skriver TV2.

Og sin deltagelse siger den 25-årige sangerinde således:

- Jeg tror virkelig, det bliver en udfordring for mig. Jeg har aldrig rigtig danset før. Det tror folk, fordi jeg synger og laver musik. Men jeg danser aldrig normalt selv, og det er en af grundene til, at jeg har sagt ja: Jeg vil gerne lære det.

Emmelie de Forest er klar til at trække i danseskoene. Foto: Mogens Flindt
Emmelie de Forest er klar til at trække i danseskoene. Foto: Mogens Flindt
 

- Hvis du er sangskriver og tjener ti kroner på en sang, får jeg typisk tre kroner. Men altså Grand Prix er lige som ikke noget, man bliver rig af. Der er tæt på ingen penge i det. Ikke med mindre man vinder hele lortet, siger Anders Fredslund-Hansen var manager for Emmelie de Forest, da hun vandt Eurovision Song Contest i 2013. Foto: Peter Hildebrandt Event & Kultur Grand Prix-mafiaen: Kærester og kammerater styrer showet

Emmelie de Forest valg - eller snarere fravalg - af fodtøj vakte en del opmærksomhed, da hun optrådte med 'Only Teardrops'. Hun var nemlig barfodet.

Men den går næppe i danseprogrammet, og det er hun da også helt indforstået med, forsikrer hun over for TV2.

- Det er vist en fast regel, at man har bestemte sko på, som er bygget til at danse. Det har jeg det fint nok med, siger hun. 

Aldrig mere Melodi Grand Prix
Siden sejren i Eurovision i Malmø har Emmelie de Forest fortsat med at lave musik, og forrige år var hun også sangskriver på Anja Nissens sang til det danske Melodi Grand Prix.

Men det er da også det tætteste, hun kommer på sangkonkurrencen. Hun har nemlig forsvoret at medvirke igen.

- Jeg stiller aldrig op til Grand Prix'et igen. Det kan lige som kun gå en vej - og det er ned ad. Jeg har jo vundet det hele, forklarede hun til Ekstra Bladet sidste år.

Men helt færdig med rampelyset er hun altså ikke, og vil kunne ses på TV2 til efteråret.

På scenen i Malmø. Foto: Mogens Flindt
På scenen i Malmø. Foto: Mogens Flindt
 

Emmelie de Forest har valgt at arbejde sammen med et svensk pladeselskab om promoveringen af mine nye musik. De kan bare noget de svenskere, siger Emmeli de Forest. Foto: Mogens Flindt Danske kendte Emmelie efter sin choksejr: Jeg stiller aldrig op til Grand Prix'et igen