Forventninger må vige for komikers ambitioner

Magnus Millang tror mere på hårdt arbejde, end han tror på talent. Selv har han knoklet for at skabe sig en karriere i showbiz

Magnus Millang med Thomas Vinterberg under indspilningen af 'Kollektivet'. (Foto: Henrik Petit/PR)
Magnus Millang med Thomas Vinterberg under indspilningen af 'Kollektivet'. (Foto: Henrik Petit/PR)

Han lagde landet ned med figurer som ejendomsmægleren og virkelighedsfornægteren Jeppe K og den transseksuelle Tone i sketch-serien 'Danish Dynamite', og stod det til seriens mange fans, kunne komikeren Magnus Millang sikkert fortsætte med at spille de roller fra nu af og til pensionsalderen.

Se også: 'Kollektivet' udtaget til Berlinalen

Men folks forventninger har aldrig rigtig været en katalysator for ham. Tværtimod er det hans egne ambitioner og det, han selv synes er sjovt, der vægter mest. Derfor sagde han også ja, da han fik tilbudt en rolle i Thomas Vinterbergs film 'Kollektivet', selv om det ligger langt fra det, han ellers plejer at lave.

- Jeg tænker ikke så meget over, hvordan det bliver opfattet, at jeg spiller sådan en rolle, jeg tænker mere over, om det er noget, jeg har lyst til at prøve, fortæller Magnus Millang.

Jeppe K The Movie
- Hvis jeg begynder at tænke over, hvad folk vil have, så tror jeg, det går galt. Så er det bare bestillingsarbejde. Så kunne jeg ligeså godt have lavet 'Jeppe K The Movie', og det, tror jeg ikke, ville blive særlig godt. Han ville være anstrengende at være sammen med i 90 minutter, siger komikeren og tilføjer:

- Jeg tror, det er ekstremt vigtigt, at man selv synes, at det, man laver, er fedt og godt, for ellers kan det mærkes.

Sådan var det også i sin tid, da Magnus Millang besluttede sig for at satse på en karriere i den svære branche.

Ser mange film
Oprindeligt er det arbejdet bag kameraet, der tiltrak Magnus Millang. Han søgte ind på Filmskolen og fik afslag, men det tog ikke modet fra ham. I stedet afsøgte han, hvilke andre muligheder han havde for at få karrieredrømmene til at gå i opfyldelse.

- Hvis man ikke kommer ind på Filmskolen, så er man nødt til at tænke 'hvordan kan jeg så lære det?' Så tager man på seminar, og man låner bøger og læser om det, og man ser utrolig mange film, siger Magnus Millang og fortsætter:

- Man skal bare lave ting. Erfaring er jo det, der gør os til eksperter. Man bliver ikke født ekspert. Og så skal man ville det, og det hjælper, hvis man synes, det er rigtig sjovt. Det er måske fem procents talent. Resten er hårdt arbejde, vurderer han.

Se også: Vinterberg: Husfisse og klatgæld var forbudt

Det hårde arbejde har nu resulteret i, at Magnus Millang kan tage et nyt skridt i karrieren - nemlig som skuespiller i en spillefilm, der blandt andet har Trine Dyrholm og Ulrich Thomsen på rollelisten. Han var da heller ikke sen til at tage udfordringen op.

- Når Vinterberg vil lave en film, så lyder det spændende, og hos ham tør jeg godt bare gøre, hvad han siger, siger Magnus Millang, der sugede til sig af de andre skuespilleres erfaringer. Samtidig har han også sit eget twist på skuespillet at byde ind med.

- Jeg tror godt, at Thomas (Vinterberg, red.) kan lide, at der er noget humoristisk i hans film. Det skal ikke kun være drama, der skal også være noget at grine af, siger han.

'Kollektivet' har premiere den 14. januar.

'Kollektivet' får premiere i morgen. (Foto: Christian Geisnæs/PR)
'Kollektivet' får premiere i morgen. (Foto: Christian Geisnæs/PR)
 

Mest læste i flash!
Hent flere