Fredes hofchef scorede hofdamen

Kronprinsens hofchef kæreste med Marys tidligere hofdame

Christian Schønau med Tanja Doky, der nu hedder Kjærsgaard til efternavn, til bal på slottet. (Arkivfoto: Martin Høien/All Over).
Christian Schønau med Tanja Doky, der nu hedder Kjærsgaard til efternavn, til bal på slottet. (Arkivfoto: Martin Høien/All Over).

Det er ikke kun i almindelige virksomheder, at Amor skyder sine pile af sted.

Også på Amalienborgs bonede gulve har den bevingede kærligheds-smed sin gang.

Kronprinsens hofchef, Christian Schønau, der tiltrådte som chef for Frederiks hof i 2010, er en af dem, der blev ramt lige i hjertet af en af pilene, da han begyndte at have en hverdag med Tanja Doky, som indtil april sidste år arbejdede som hofdame for Mary.

Ekstra Bladet kan afsløre, at de to hof-ansatte blev kærester, mens de begge arbejde for Frederik og Mary på Amalienborg.

Tanja Doky begyndte som hofdame for Mary tilbage i 2007 og blev i 2010 ligeledes sekretær for kronprinsessen, efter at Caroline Heering stoppede. Samme år begyndte Christian Schønau som hofchef for kronprins Frederik efter Per Thornit.

Dronningens nye hofmarskal, Michael Ehrenreich, bor godt i sin nye tjenestebolig. (Arkivfoto: Jonas Olufsen). Kendte Tjente formue: Nu bor dronningens mand på 451 kvadratmeter

Efter at have arbejdet sammen i en årrække udviklede forholdet sig til et mere privat et af slagsen.

Hvor længe parret har været sammen, vides ikke, da Christian Schønau ikke er vendt tilbage på Ekstra Bladets forespørgsel, men i april sidste år valgte Tanja Doky at opsige sin stilling som hofdame.

Officielt for at begynde hos Mærsk hvor hun er kommunikationschef med ansvar for kommunikation og branding hos Maersk Container Industry.

Frederik sammen med kong Salman af Saudi-Arabien. (Foto: Tariq Mikkel Khan). Danske kongelige - 28. feb. 2016 - kl. 14:53 Frede og Mary hyggede med tyran

Men måske beslutningen blev hjulpet på vej af det faktum, at hun privat flettede fingre med hofchefen.

De to kærester bor ikke sammen, men som Ekstra Bladet tidligere har skrevet, kan de på et par minutter slentre over til hinanden.

Christian Schønau har embedsbolig på Amalienborg, mens Tanja Doky bor i Store Kongensgade tæt på slottet.

'Kong' Henrik og dronning Margrethes tur til Kina kostede 400.000 kroner. Om dagen!. Foto: All Over/Qian Wang Kendte Så dyrt rejser de kongelige

Tanja Doky var tidligere gift med musikeren Chris Minh Doky, som hun har to børn med. De gik fra hinanden i 2014.

Christian Schønau er ligeledes gået fra sin kone.

Ingen af parterne har ønsket at kommentere romancen, som Ekstra Bladet er bekendt med.