Galskab i 'Luksusfælden': Bruger 23.000 på slik og sodavand

'Luksusfælden' er rykket til Jylland, hvor 23-årige Mikkels forhold til kæresten hænger i en tynd tråd, hvis ikke han får en mere moden tilgang til sin økonomi

Mikkel får et chok, da det går op for ham, hvordan han har administreret sine penge. Foto: TV3
Mikkel får et chok, da det går op for ham, hvordan han har administreret sine penge. Foto: TV3

Mikkel fra Ulfborg har efter eget udsagn svært ved at blive voksen. På trods af en anstændig løn som asfaltør-elev kan den 23-årige mand ikke få enderne til at hænge sammen.

Det betyder blandt andet, at han har måttet opgive drømmen om en fælles lejlighed med sin kæreste, 23-årige Steffanie, da hun ganske enkelt ikke tør flytte sammen med ham, når han ikke har styr på økonomien.

Derfor bor Mikkel på sin skole, hvor han får både kost og logi ganske gratis. Det meste af tiden bruger han dog i kærestens lejlighed, som han heller ikke betaler en rød reje for. Steffanie sørger også for mad til dem begge, når han er hos hende - angiveligt fordi Mikkel ikke har råd.

- Hvis ikke han får styr på tingene, kommer det nok ikke til at holde mellem mig og ham i længden, siger Steffanie i aftenens program.

Da 'Luksusfældens' eksperter går Mikkels økonomi efter i sømmene, tegner der sig dog ikke ligefrem et billede af en mand, der mangler penge.

'Jeg får kvalme'
Det viser sig i stedet, at Mikkel mildest talt har forvaltet sine midler elendigt. I gennemsnit bruger han eksempelvis 23.000 kroner om året på slik, sodavand og andre lækkerier.

Der venter flere 'klamme' overraskelser for aftenens deltager. Foto: TV3
Der venter flere 'klamme' overraskelser for aftenens deltager. Foto: TV3

- Adr, hvor klamt. Ej, jeg får faktisk kvalme af det, siger Steffanie, da hun ved selvsyn konstaterer, hvor mange søde sager, Mikkel har købt til dem de seneste 12 måneder.

- Du må godt gå ud, hvis det bliver for klamt, siger Mikkel til hende.

Røg ud af a-kassen
Programmets eksperter kan også afsløre en diverse-post på svimlende 11.000 kroner om måneden. De penge har Mikkel brugt på onlinespil,  elektronik og i byggemarkeder.

Samtidig ignorer han totalt sin a-kasse, som efter flere fejlslagne opkald og breve har givet ham den kolde skulder og smidt ham ud.

- Hvis du bliver ved med at køre din økonomi, som du har gjort hidtil, bliver du aldrig nogensinde gældsfri. Aldrig nogensinde. Hvordan ser sådan en fremtid så ud, siger ekspert Gustav Juul.

- Af røven til, lyder det ærligt fra Mikkel efter den melding.

'Luksusfælden' ruller over skærmen i aften klokken 20.00 på TV3.