Gråbøl om kræftsygdom: Som et bombenedslag

Sofie Gråbøl taler i et tv-program ud om dengang, hun fik konstateret brystkræft

Sofie Gråbøl følte det som et bombenedslag, da hun i 2012 fik konstateret brystkræft. (Foto: Linda Johansen).
Sofie Gråbøl følte det som et bombenedslag, da hun i 2012 fik konstateret brystkræft. (Foto: Linda Johansen).

Den faste grund under fødderne forsvandt med et, da skuespilleren Sofie Gråbøl tilbage i december 2012 fik konstateret brystkræft.

Det fortæller hun i 'Talkshowet Meyerheim', som bliver sendt 11. februar.

- Jeg var meget chokeret. Det føltes som et bombenedslag, siger skuespillerinden.

Hun sov ikke om natten de første par uger efter, sygdommen blev konstateret, og hun blev hurtigt klar over, hvad der betød noget for hende, og hvad der ikke gjorde.

- For mig stod det klart, at det, der var vigtigt, var mine børn. Jeg brugte alle kræfter på at være der for mine børn - på trods af, at jeg følte, at alt var gået i stykker, siger skuespillerinden, der er mor til en søn, Bror, og en datter, Gudrun.

Sofie Gråbøl ventede med at fortælle børnene den dårlige nyhed. (Arkivfoto: Per Folkver/Polfoto). Danske kendte Mine børn fik et chok over min kræft

Hos dronningen dagen efter operation
Den i dag 46-årige skuespillerinde fortæller, at hun kunne gå til det næsten som med en rolle. Et eksempel på det var, da hun kort tid efter operationen skulle på besøg hos dronningen.

- Jeg fik et ridderkors, og det skulle jeg sige tak for. Det var dagen efter min store operation, hvor jeg stod i mit fine tøj. Jeg tænkte, at det var mærkeligt, at man kunne begge dele, siger hun om det at stå og smile ved uddelingen af ridderkorset dagen efter operationen.

Sofie Gråbøl fik sidste år konstateret brystkræft, nu er hun rask. (Foto: Linda Johansen) Danske kendte Gråbøl efter brystkræft: Hyldet i Sydney

Ville kravle ind under en sten
Men det blev sværere at angribe sygdommen på den måde, da hun skulle i kemo.

- Jeg havde lyst til at kravle ind under en sten, siger skuespillerinden, der tvivlede på, om hun nogensinde ville få sit normale liv igen.

Kræft-sygdommen har gjort, at Sofie Gråbøl, der i dag er rask, er blevet klar over, at hun ikke er her forevigt.

- Det troede jeg lidt, at vi alle sammen var. Jeg sætter endnu mere pris på de ting, der betyder noget for mig. Jeg er blevet mere klar over, hvor værdifuldt livet er, siger hun.

Sofie Gråbøl har været gennem kemobehandling for brystkræft, men er nu erklæret rask igen. Billedet her, der er fra traileren til Knæk Cancer-kampagnen, viser hende efter behandlingen, hvor hun er ved at få hår på hovedet igen. (Foto: TV 2) Danske kendte Sådan så Sofie Gråbøl ud efter kemobehandling

Sofie Gråbøl har ikke tidligere udtalt sig om sygdommen. (Foto: Jan Unger) Danske kendte Sofie Gråbøl opereret for brystkræft