Grand Prix-vinder raser: Min bror skal ud af landet

Ihan Haydars lillebror har fået afslag på opholdstilladelse, selvom han ifølge trommeslageren er fuldt integreret og har boet her i 12 år

Ihan Haydar raser over, at hendes lillebror har fået afslag på opholdstilladelse. (Foto: Polfoto).
Ihan Haydar raser over, at hendes lillebror har fået afslag på opholdstilladelse. (Foto: Polfoto).

- Flot Danmark. Bare flot!

Sådan indleder 22-årige Ihan Haydar, der er kendt som trommeslager i bandet L.I.G.A., et langt indlæg på sin Facebook-profil søndag aften.

Her raser hun over, at hendes 18-årige lillebror, Ali Haydar, har fået afslag på opholdstilladelse, selvom han har boet 12 år i landet.

Ihan Haydar og broren kom hertil fra Irak i 2003, da de blev familiesammenført med faderen, der havde fået asyl.

Lever et dansk liv
Ihan Haydar var som trommeslager for Soluna Samay med til at vinde Melodi Grand Prix i 2012 med sangen 'Should've known better', og hendes bror lever også af at stå på en scene.

Han droppede ud af gymnasiet for at blive professionel danser og har ifølge trommeslageren betalt 'sin skat og har været godt integreret, siden han var lille'.

- Han er 18 år, og hans CV fylder 3 sider! Han taler flydende dansk og lever et dansk liv. Og for ikke at glemme, at han har boet i Danmark i 12 år - nærmest hele sit liv! Så denne afgørelse giver ingen mening!, skriver hun på Facebook.

Svært at blive accepteret
Ihan Haydar er med egne ord 'så træt' af det hele:

- Og jeg ved snart ikke, hvad vi skal gøre længere. Hvorfor er det så svært at blive accepteret her?

- Vi opfylder alle de komplicerede, skæve og umulige krav, og vi bliver stadig skudt ned. Gang på gang. Det er psykisk terror! Og jeg er virkelig træt af det!, skriver Ihan Haydar, der selv har permanent opholdstilladelse og venter på en afgørelse i sin statsborgerskabssag.

Den sag bliver ifølge hende dog skubbet og forlænget.

- (...)og jeg mister sku håbet...

- Nu har vi klaget over afslaget, men ryger han, når hans midlertidige opholdstilladelse løber ud om tre år, ryger jeg med ham - nok er nok, skriver hun til slut.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Ihan og Ali Haydar via Facebook, men det er ikke lykkedes søndag aften.

Mest læste i flash!
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen