Guld-Harald begraves mandag

OL-helten stedes til hvile fra Skovshoved Kirke mandag kl. 14.00

Hele Danmarks Guld-Harald begraves på mandag fra Skovshoved Kirke nord for København (Foto: Erik Petersen).
Hele Danmarks Guld-Harald begraves på mandag fra Skovshoved Kirke nord for København (Foto: Erik Petersen).

Efter et længere sygdomsforløb udåndede Harald Nielsen forrige tirsdag, 73 år gammel.

Frederikshavnerdrengen, der var med til at vinde OL-sølv i fodbold med Danmark i 1960 – og som før Legene spåede en dansk førsteplads, hvorfor han fik tilnavnet Guld-Harald – døde i sit hjem nord for København, hvor han til det sidste var sammen med sin hustru Rudi Nielsen.

Harald Nielsen tabte tirsdag aften kampen mod kræften. Hans kone gennem årtier Rudi Nielsen var ved hans side til det sidste.  (Foto: Niels Hougaard) Danske kendte - 13. aug. 2015 - kl. 16:49 Guld-Harald var for syg til kemo

Nu er der sat tid og sted for begravelsen. Den kommer til at foregå på mandag kl. 14.00 i Skovshoved Kirke, hvor Harald og Rudi Nielsen for blot et par år siden blev kirkeligt viet i forbindelse med deres eget guldbryllup. På den måde levede Harald Nielsen op til det løfte, han gav Rudi, da de to blev borgerligt viet 50 år tidligere.

– Du skal nok få et ordentligt bryllup, lød løftet dengang i 1963 fra Harald til Rudi – og Harald holdt altså sit ord over for Rudi, som han mødte i 1961 i forbindelse med indspilningerne af Lille-Per-filmen ’Far til fire med fuld musik’.

Harald Nielsen blev en fodboldlegende både herhjemme og i Italien, hvor han nåede at repræsentere fire forskellige klubber – Bologna, Inter, Napoli og Sampdoria. Førstnævnte klub medvirkede han til at gøre til en højst overraskende italiensk mester i 1964. To gange lykkedes det endvidere Guld-Harald at blive topscorer i den bedste italienske fodboldrække.

Danske kendte - 13. aug. 2015 - kl. 07:49 'Verdens bedste' hylder Guld-Harald

Harald Nielsen var bestyrelsesformand for FC København i årene 1992-97, han var med til at skubbe på for at indføre professionel fodbold i Danmark og sammen med familien drev han desuden firmaet Rudi og Harald A/S, der importerer italienske lædervarer til Skandinavien.

Udover hustruen Rudi efterlader Harald Nielsen sig de voksne børn Heidi og Henrik.

'Verdens bedste' hylder Harald. (Indslag: Mårten Damgaard)