Gustav stævner forlag

Realitystjernen føler sig krænket og vil nu have erstatning fra Zetland

Gustav er klar til en tur i retten. (Arkivfoto: Jonas Olufson).
Gustav er klar til en tur i retten. (Arkivfoto: Jonas Olufson).

Realitystjernen Gustav Salinas skal i nær fremtid en tur i retten.

Han har stævnet forlaget Zetland, der tidligere udgav en såkaldt single med titlen ' Dengang jeg troede, jeg var assistent for Gustav'. Gustav mener, at hans brand er blevet misbrugt af forlaget og kræver derfor kontant betaling ved kasse et.

- Zetland har krænket hans person, brand og selve produktet Gustav. Det handler ikke om selve teksten i det makværk, der blev skrevet. Det er mere det, at man sælger et produkt med et andet produkt, siger Gustavs advokat, Kim Krarup, til Ekstra Bladet.

Han vil ikke røbe, hvor meget Gustav kræver, men nævner, at det er en småsags-proces, hvilket betyder, at beløbet er under 50.000 kroner.

Se også: Gustavs barndomsven blev tævet ihjel

Gustav selv håber, han vinder.

- Jeg ved jo, jeg har ret. De har misbrugt mit brand og tjent penge på mig, uden jeg vidste det. Forfatteren tog røven på mig, for jeg vidste ikke, det var det, han havde gang i. Han har også siden holdt foredrag om mig. Andre ville måske have fundet sig i det, men jeg vil ikke finde mig i det pis, siger Gustav.

Hos Zetland har redaktør Lea Korsgaard noteret sig, at forlaget og forfatteren Thomas Korsgaard har modtaget en stævning.

- Det tager vi stille og roligt, siger hun til Ekstra Bladet.

Se også: Gustav måske udsat for nyt hærværk

Hun mener at kunne huske, at Gustavs krav lyder på 40.000 kroner.

- Så vi mener ikke, det er en småting.

- Du mener ikke, I har krænket hans brand?

- Det må være op til andre at vurdere. Jeg fastholder, at det er et journalistisk produkt, og der betaler man ikke kilderne, siger redaktøren.

Se også: Gustav dropper sin bedste ven: - Jeg føler mig misbrugt

Hele balladen blev udløst af singlen, som var skrevet af Thomas Korsgaard, der ifølge ham selv indvilgede i at arbejde som assistent for Gustav mod til gengæld at få lov til at skrive en tekst om sit arbejde med reality-fænomenet.

Gustav fastholder dog, at en sådan aftale ikke blev indgået.

Ifølge Lea Korsgaard forsøgte Gustav at stoppe singlen ved at hævde, at forfatteren havde pillet ved ham, ligesom der var beskyldninger om, at forfatteren skulle have sendt et pikbillede til en af Gustavs venner.

Dansk politik - 15. jun. 2015 - kl. 18:16 Gustav: Hellere luder end på kontanthjælp

Forud for udgivelsen holdt Zetland et medlemsarrangement, hvor de præsenterede singlen. Her dukkede Gustav op og proklamerede ifølge Lea Korsgaard, at Zetlandfolkene tror, de er ' nogle højrøvede røvhuller, der tror, de er DR2 og DR1'.

' På sin vis tror jeg, han har ret. Vi opererer efter andre normer, end man gør i hans virkelighed. Vi betaler ikke vores kilder for eksempel. Det gør man i Gustavs del af mediebranchen, og det er den mediebranche, han opererer i til daglig og den branche, han mestrer sublimt', skriver Lea Korsgaard på Zetlands hjemmeside.