Hele Danmarks Jesper fylder 18: Sådan fejrer han dagen

Sådan bliver det fejret, at, 'drengen' i den gamle krop er blevet voksen

Jeg skulle hilse fra Jesper og sige tak for alle de søde hilsner. De varmer ham, siger Jespers mor Jette, til Ekstra Bladet. Foto: All Over:
Jeg skulle hilse fra Jesper og sige tak for alle de søde hilsner. De varmer ham, siger Jespers mor Jette, til Ekstra Bladet. Foto: All Over:

Ikke alle havde regnet med, at drengen i den gamle krop skulle blive voksen. For børn med progeria bliver gennemsnitligt 13 år og sjældent ældre end 16 år.

Men Jesper Sørensen trodsede de dystre prognoser og i dag er det strømmet lykønskningerne ind på hans fanside på Facebook - fra de mange af de danskere, der siden 2008 har fulgt med i hans liv– på godt og ondt.

Ekstra Bladet har netop talt med Jesper Sørensens mor, Jette.

- Hvordan fejrer I Jesper i dag?

- Vi samles familie og venner og fejrer ham. Hvor, det sker, har jeg lovet Jesper at holde hemmeligt, så det bliver uden medierne, og han giver ikke interview i dag, men jeg skulle hilse fra ham og sige tak for alle de søde hilsner. De varmer ham.

Se også: Progeria-Jesper i alvorlig ulykke: Indlagt i 10 dage

- Hvordan har Jesper det i dag?

- Han er glad. Det er en stor dag. Han er meget glad for alle de hilsner, han modtager på sin fanside. Han læser dem hver og en. Lige nu er han til genoptræning hos en fysioterapeut efter operationen. Det går rigtig godt med genoptræningen. Han er så stolt af, hvor lang han er nået. Han har mod på at fortsætte. Og mod på mange gode år endnu.

Hvad har Jesper ønsket sig i fødselsdagsgave?

- Den nye iPhone.

Hvad skal der ske til fødselsdagsfesten?

- Det forbliver privat, men jeg kan sige, at jeg er på vej hen for at hente en kagemand. En brunsviger med flødeskum.

- Drysser I en pose slik henover brunsvigeren på ægte nordsjysk manér?

- Ha ha, ja det kan sagtens være, vi lige smider en pose Matatormix henover den, siger Jette.

Knap 9000 danskere har allerede sendt hilsner til Jesper på hans Facebookside. Yderligere 27.500 har 'liket' en lykønskning. Mange takker ham for at være deres forbillede:

'Du er mega, fucking sej! Du er en kæmpe inspiration, pga. din helt enorme livsglæde. Du vil altid være et forbillede for ikke mindst os, men også mange andre mennesker! Keep it up!,' skriver eksempelvis Anna og Nanna.

En anden fan skriver:

- En 18-års fødselsdag er noget ganske særligt for alle unge, men for dig er den endnu mere skøn og vigtig. Jeg håber du og din familie får en helt fantastisk dag, og du bliver fejret med manér. TILLYKKE!!'

Se også: Jesper kåres som æresborger i Fårup Sommerland

Se også: Jespers store dag: Venner fra hele verden på besøg '

Foto: All Over
Foto: All Over

1 af 3 Foto: René Schütze.
2 af 3 
3 af 3 Jeg skulle hilse fra Jesper og sige tak for alle de søde hilsner. De varmer ham, siger Jespers mor Jette, til Ekstra Bladet. Foto: All Over: