Her er Danmarks nye nisse-darling

14-årige Josephine Højbjerg har hovedrollen i TV 2's julekalender 'Tinkas Juleeventyr'

Josephine Højbjerg spiller hovedrollen i 'Tinkas Juleeventyr'. Foto: Mogens Flindt
Josephine Højbjerg spiller hovedrollen i 'Tinkas Juleeventyr'. Foto: Mogens Flindt

Det kan godt være, at Josephine Højbjerg kun er 14 år gammel. Men den bornholmske pige er allerede en erfaren skuespiller, der slog igennem i DRs børneserie 'Pendlerkids' som bare otteårig.

Siden har hun haft nok at lave – og nu er hun aktuel i julekalenderen ’Tinkas Juleeventyr’, hvor hun spiller titelrollen.

Josephine Højbjerg i rollen som Tinka i 'Tinkas Juleeventyr'. Foto: TV 2
Josephine Højbjerg i rollen som Tinka i 'Tinkas Juleeventyr'. Foto: TV 2
 

Serien blev optaget i foråret og helt frem til sommerferien, og i den periode måtte Josephine gå glip af undervisningen i 8. klasse. Men det forsømte blev indhentet senere.

– Jeg har lavet lektier hele sommerferien for at følge med, fortalte hun til Ekstra Bladet, da vi mødte hende til pressemøde på serien.

Selv om det måske lyder trist at sidde med hovedet i bøgerne, mens kammeraterne holder fri, er den unge skuespiller slet ikke i tvivl om, at det er det hele værd.

– Det er 100 procent det, jeg vil!, slog hun fast.

Hun skyndte sig at tilføje, at den lidt kedelige sommer var hendes egen beslutning.

- Det var mit eget valg, for jeg kan godt lide at følge med. Jeg kan godt se, at det har givet mig noget, forklarede hun.

Se også: Dansk skuespiller afslører: Jeg er blevet far

Genkendt på gaden
Hun oplever allerede at blive genkendt på gaden takket være rollen i DR – noget som sikkert bliver hyppigere, når hun toner frem på TV2 fra 1. december.

– Der er en del, der kommer over til mig. De er altid søde, så det er bare hyggeligt, synes jeg. Men det har ikke altid været sådan. Da jeg spillede med i 'Pendlerkids', var jeg 'den onde', og det havde mange svært ved at skelne mellem. Jeg håber, at folk forstår, at det er en rolle, jeg spiller, konstaterede hun.

I dag er hun blevet bedre til at håndtere kritik.

- Jeg var kun ni år dengang, så jeg blev lidt ked af det, men nu går det mig ikke på længere, slog hun fast.

Hele familien glæder sig til at følge med julekalenderen fra 1. december, hvor Josephine i det store hele ligner sig selv - bare tilsat rød nissehue. Selvfølgelig.

Noget adskiller sig dog. De færreste, der har set reklamer for 'Tinkas Juleeventyr', kan undgå at lægge mærke til, at nissepigen - modsat Josephine selv - har meget grønne øjne.

- Ja, det er rigtigt. Jeg har haft kontaktlinser på hele tiden. I starten var det super mærkeligt, men man vænner sig til det. Det var mest irriterende, hvis der var noget røg, fortalte hun til Ekstra Bladet.

Hun tilføjer, at hun skam har et enkelt par derhjemme som en slags souvenir.

Josephine sammen med Albert Rosin Harson, der spiller Lasse i julekalenderen. Foto: Mogens Flindt
Josephine sammen med Albert Rosin Harson, der spiller Lasse i julekalenderen. Foto: Mogens Flindt

Se også: 'Komiker' afslører sin hemmelighed: - Det gør næsten ondt at fortælle

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere