Her er dommen over Mascha og Kiras voldsmand

Det lykkedes ikke for den dømte voldsmand at få nedsat sin straf. Tværtimod fik han den markant skærpet fra 30 dages betinget til 60 dages ubetinget fængsel

Mascha Vang og Kira Eggers her måtte i retten i dag endnu engang fortælle om byturen, der endte alt andet end festligt for de to veninder. (Foto: Camilia Soltani)

Ekstra Bladet mødte Mascha Vang og Kira Eggers, da de skulle afgive forklaring til politiet sidste år. (Foto: Henning Hjorth) Danske kendte - 10. jun. 2015 - kl. 10:58 Mascha i retten: - Det er et mærkeligt spørgsmål

Se også: Nicki Bille i retten: Mascha ville have mig med hjem

Kira på vej til dagens ankesag. (Foto: Linda Johansen) Danske kendte - 10. jun. 2015 - kl. 11:35 Kira irettesat af dommeren

I dag blev ankesagen, hvor en ven af Evian-spilleren Nicki Bille blev dømt for at have slået både Kira Eggers og Mascha Vang, behandlet i Østre Landsret i København.

I maj sidste år blev en 35-årig mand af Københavns Byret fundet skyldig i at have slået Mascha Vang én gang med et knytnæveslag og Kira Eggers to gange i ansigtet. Han fik dengang en dom på 30 dages betinget fængsel.

- Vi mener ikke, at Kira angriber dig. Men du slår - ikke bare én gang, men to gange, sagde dommer Lena Falk dengang til den dømte.

Vil frifindes
Efterfølgende ankede manden dog dommen, og derfor skulle sagen i dag gå om i Østre Landsret i København.

I løbet af formiddagen fortalte både Mascha Vang, Kira Eggers og Nicki Bille hver deres version af sagen, og før domsafsigelsen ønskede anklageren skærpelse til 60 dages ubetinget fængsel.

Den optimistiske forsvarer ønskede dog frifindelse på grund af lovligt nødværge med begrundelsen at: 'Mascha Vang indledte angrebet, og Kira støttede op om angrebet'.

Dommeren sagde i sin begrundelse blandt andet, at det var helt uacceptabelt, at 'spille moralsk politi', og at vold mod to uskyldige personer er uden for rammen for betinget, hvorfor dommen altså denne gang endte på 60 dages ubetinget fængsel.

Sagen kort
Det var egentlig tænkt som en hyggelig bytur oven på en god middag, men aftenen sluttede som bekendt alt andet end muntert for Kira Eggers og Mascha Vang, da de besøgte komiker og erhvervsmand Casper Christensens hippe Københavner-klub 'Sunday' natten til den 12. januar.

De to måtte nemlig forslåede forlade in-stedet efter mødet med den mand, der ifølge anklageskriftet først har plantet en knytnæve i Mascha Vangs ansigt og derefter tildelt Kira Eggers to slag, da hun forsøgte at lægge sig imellem.

- Jeg er sådan én, der ikke tolererer uretfærdighed, og det, jeg så foran mig, var urimeligt, og så reagerede jeg ved at stå op for Mascha, har Kira Eggers fortalt til Ekstra Bladet om episoden.

Forud for slagene var hun og Mascha Vang blevet inviteret hen til et eksklusivt bord på natklubben af Nicki Bille, og det var den 34-årige ven af fodboldspilleren, der pludselig gik amok.

(Artiklen fortsætter under billedet)

- Der var intet den aften, der gav anledning til at slå to mennesker ned inden for et minut. Der skete intet den aften, der burde vække en provokation så stor, fortæller Kira Eggers, der mente, at videoovervågningen ville belyse sagen.

Videoovervågningen blev også vist i retten, og her ser man, at Mascha Vang puffer eller slår den tiltalte, inden han slår først hende og dernæst Kira Eggers.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Se også: Funny HaHa: Mascha stak selv næsen frem

Se også: Casper Christensens site gør grin med forslået Mascha

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Sagen fik stor eksponering i medierne. Ikke mindst efter at Casper Christensens egen humor-hjemmeside Funny HaHa lagde et manipuleret foto af Mascha Vang på Funny HaHas facebookside. Det viste en forslået Mascha Vang og var ledsaget af ordene 'At få tæsk er lige som at træne - man er mest øm på tredjedagen'.

Se også: TV: Så voldsomt var overfaldet på Mascha

Se også: Caspers humor-site sviner Mascha - igen i dag

Se også: Ansat på Caspers natklub hænger Mascha ud

Se også: Vidner om kendistæsk: Mascha slog først

Se også: Mascha og Kira hos politiet

Se også: Kira: Jeg tog hans slag mod mit ansigt som en mand

Se også: Mascha Vang: Jeg slog ikke først

Se også: Casper Christensen: Videoen viser, hvem der slår

Se også: Mascha Vang: Jeg har meget ondt

Se også: Mascha og Kiras voldsmand stak af

Se også: Mascha Vang og Kira Eggers slået ned i nat

Mest læste i flash!