Hilda afslører: Jeg var syg under showet

Fru Heick var på piller, da hun lørdag aften klarede værtstjansen på årets Melodi Grand Prix

Keld Heick havde udstyret Hilda med nogle gode piller, som dæmpede influenza-symptomerne. (Foto: Mogens Flindt)
Keld Heick havde udstyret Hilda med nogle gode piller, som dæmpede influenza-symptomerne. (Foto: Mogens Flindt)

Da Hilda Heick lørdag aften styrede slagets gang i ’green room’ ved årets Melodi Grand Prix, kæmpede hun ikke blot med sommerfugle i maven. Den 69-årige sangerinde var nemlig hundesyg af influenza, fortæller hun.

- Det begyndte fredag aften, og lørdag eftermiddag i garderoben havde jeg det rigtig skidt. Jeg sad med et tæppe om mig, og mine øjne brændte, siger Hilda Heick.

Hilda Heick lader sig ikke gå på af kritikken mod datteren, Annette Heick. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Mor Hilda om kritikken af Annette: 'Misundelige kællinger'

Hun holdt dog helt lav profil med sin kummerlige tilstand, da hun ikke vill gøre nogen nervøse for, om hun kunne klare værtsrollen. For hun overvejede ikke et sekund at melde fra.

-Du kan jo ikke aflyse lørdag kl. 17.30, det gør man bare ikke, siger den erfarne entertainer.

Hilda er fløjtende ligeglad med kritikken af hendes værtsrolle til årets Melodi Grand Prix. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Hidsig Hilda om kritik: 'Skråt op med dem!'

Hendes trofaste støtte, Keld, kendte til hendes kvaler og gjorde sit for at hjælpe.

- Han kom løbende med nogen gode piller. Jeg ved faktisk ikke, hvad det var, jeg fik, siger Hilda Heick, men understreger med et glimt i øjet, at der ikke var tale om illegale stoffer.

- Nogen gange kan man bare købe noget i håndkøb i Sverige eller Tyskland, som virker bedre, end det man kan få i Danmark. Så tyr man til den slags. Og det har jo ikke været noget farligt, jeg har jo overlevet, lyder det fra en stadig influenzaramt Hilda.

Så pivfræk var Annette Heick i 1994. (Foto: All Over) Event & Kultur Heicks frække nøgenbillede genoplives

Hendes datter, Annette, som var vært på showet sammen med Jacob Riising, havde haft influenza i ugen op til showet, men var ifølge sin mor feberfri, da hun stod på scenen i Forum Horsens.

Både Keld og Hilda skal på operationsbordet. (Arkivfoto: Mogens Flindt). Danske kendte Keld Heick skal holde kæft i ti dage

Både Annette og Hilda Heick har fået hårde ord med på vejen efter lørdagens show.

’Tåkrummende’ og ’fejlcastet’ lød dommen fra nogle seere over Hilda Heick. Det har dog ikke påvirket hendes oplevelse.

-Jeg er ikke spor ked at at have været med. Det var en kæmpe oplevelse og nogle fantastisk søde unge mennesker uden krukke-nykker, slår hun fast om grand prix-deltagerne.

Værts-trioen ved årets Melodi Grand Prix, Jacob Riising, Hilda Heick og Annette Heick. (Foto: Agnete Schlichtkrull) Event & Kultur Jacob Riising: Hilda er en pylremor