Husker du Marie fra Mikkel og Guldkortet? Her er hun i dag

Carla Sophie Fjelsted Rasmussen var syv år gammel, da hun spillede Mikkels søster Marie. Nu er hun blevet voksen

Mikkels lillesøster Marie hedder i virkeligheden Carla. I dag er hun 19 år gammel. Foto: TV 2
Mikkels lillesøster Marie hedder i virkeligheden Carla. I dag er hun 19 år gammel. Foto: TV 2

Første gang, du så Carla Sophie Fjelsted Rasmussen på skærmen, var hun syv år gammel.

I samtlige 24 afsnit af julekalenderen Mikkel & Guldkortet, som blev vist første gang på TV2 i 2008, står hun ved sin skærm-bror Mikkels side som lillesøster Marie. Da han får udstedt et gyldent 'hævekort', som giver ham adgang til alt, hvad hans barnlige hjerte begærer, er det lille Marie, der på moralsk vis kontra-ønsker, at 'ingen på jorden skal eje et guldkort'.

Et stille kontorjob
I dag er Carla Sophie Fjelsted Rasmussen blevet voksen. Hun er 19 år gammel, og i sommer blev hun student fra Øregård Gymnasium.

Se også: Raser over DR-julekalender: - Der er noget helt galt

Lige nu er hun i gang med at tage et sabbatår, hvor hun lige har været en måned i Australien, og ellers har hun et kontorjob, som ifølge hende er en anderledes stille måde at arbejde på, end når man arbejder som skuespiller.

- Jeg tror, mit sabbatår bliver sådan noget med at opleve lidt og arbejde lidt, og så ellers så vidt muligt prøve at finde ud af, hvad jeg gerne vil lave, siger Carla Sophie Fjelsted Rasmussen.

Carla Sophie Fjelsted Rasmussen, blandt andet kendt som Marie fra 'Mikkel & Guldkortet' og som Ulrikke Dækkedyb fra 'Backstage' er i dag 19 år. Foto: Privat
Carla Sophie Fjelsted Rasmussen, blandt andet kendt som Marie fra 'Mikkel & Guldkortet' og som Ulrikke Dækkedyb fra 'Backstage' er i dag 19 år. Foto: Privat


Den 19-årige julekalender-stjerne har svært ved at vælge, hvad hun vil kaste sig over – for hun vil gerne det hele. Listen over ting, hun godt kunne tænke sig at arbejde med, spænder helt fra jura til skuespil til at stå bag et kamera.

- Det er også derfor, at jeg her i mit sabbatår gerne vil have sådan et stille og roligt kontorjob. For jeg har jo aldrig prøvet at have et 8-16-job, fordi jeg kun har lavet skuespil. Det er en helt anden måde at arbejde på, hvor man jo kan møde klokken 6 om morgenen og arbejde til klokken otte om aftenen, siger Carla Sophie Fjelsted Rasmussen.

Svært at balancere
For selvom hun føler sig meget privilegeret over at have arbejdet som skuespiller i stedet for eksempelvis at have en avisrute, så husker hun også, hvor hårdt det kunne være at få tid til lektier, når man både har skolen og rollerne at jonglere med.

- Især i folkeskolen var det svært, for under Mikkel & Guldkortet var jeg jo væk i flere måneder. Men der var de også rigtig gode til at lave lektier med mig på settet, husker hun.

Men også, da Carla Sophie Fjelsted Rasmussen som teenager spillede Ulrikke Sækkedyb i DR-serien Backstage, var det svært at balancere skolearbejdet med skuespiller-jobbet.

Se også: DR spiser ungerne af med ultra kort kalender

- På Backstage var jeg væk fra 1.g i fire uger. Det er jo altså et ret afgørende år, hvor man ligesom lægger billet ind hos lærerne og sørger for, at de ved, hvem man er. Og det er også der, man lærer alle de grundlæggende ting. Så især med matematik var det svært at komme tilbage på, fortæller hun, og fortsætter:

- Der var det meget sådan, at lige når man troede, man havde en times pause, kom de og hev én ind. Og jeg gik jo i skole imens, så jeg sad ofte og lavede afleveringer, når jeg endelig havde pause.

Netop derfor besluttede Carla Sophie Fjelsted Rasmussen efter sin rolle i Backstage at lægge skuespillet lidt på hylden, indtil skolen var færdig. Det er dog langt fra usandsynligt, at hun kommer til at tone frem på skærmen igen nu, hvor gymnasiet er bestået.

- Jeg vil aldrig udelukke, at jeg kommer til at lave mere skuespil, hvis muligheden byder sig en dag, siger hun til Ekstra Bladet.

Hvis nogen mangler en idé til en ny børne-julekalender, så er der måske inspiration at hente i den her rørende fortælling fra det virkelige liv. Den handler om en døende nabo, der har efterladt 14 års julegaver til en toårig pige.