Indbrud hos Pernille Aalund: Arvegodset til ungerne er væk

Den tidligere topdirektør og talkshow-vært har et tilbud til tyvene

Pernille Aalund har fået stjålet smykker, som hendes børn skulle have arvet. Foto: ritzau/Jacob Ehrbahn
Pernille Aalund har fået stjålet smykker, som hendes børn skulle have arvet. Foto: ritzau/Jacob Ehrbahn

Pernille Aalund bor efter eget udsagn i et hjem, der er meget kedeligt at bryde ind i. Ingen dyre designermøber, værdifulde ædelstene eller omfattende alarmsystem, men en til tider besværlig svensk gårdhund ved navn Tulle.

Den holdt tyvene i skak med et kødben, da den 55-årige foredragsholder og forfatter tirsdag aften havde ubudne gæster. Det har fået den tidligere talkshow-vært og Aller-direktør til at spekulere over, hvor planlagt indbruddet var, men dagen derpå er hun mest i sorg over de ting, der er forsvundet:

- De har taget noget af det eneste, vi tillægger værdi. Det er ting, jeg har haft, som mine børn skulle have. Jeg får helt tårer i stemmen bare af at snakke om det. Det er næsten ikke til at bære, fortæller Pernille Aalund til Ekstra Bladet.

Armbånd fra første mand
Der er tale om to ringe og tre armbånd, hvis værdi i kroner og øre forfatteren ikke kan vurdere, men har stor betydning for familien:

- Da min farfar døde fik min farmor lavet hans vielsesring om til en ring, hun bar. Den har jeg fået af hende, og det er de mest elskede mennesker i mit liv. Ringen skulle være gået videre til min datter, fortæller den tidligere talkshow-vært og Aller-direktør.

Et af de to armsmykker er et charmsarmbånd havde hun også gemt fra sin farmor, mens det andet er et minde om hendes førstefødte.

- Jeg fik det af min første mand, som er far til mine to drenge. Jeg fik det den første juleaften, efter min første søn var blevet født. Det var en fødselsgave, hvor der er indgraveret en kærlig hilsen til mig. Jeg har også båret det efter skilsmissen, siger Pernille Aamund, som sidste år skiftede den fortravlede tilværelse som hardcore karrierekvinde med villa i Whiskeybæltet ud med et hus på landet - i Ledøje - med andre ord et nyt liv.

Hun og hendes mand, den tidligere professionelle fodboldspiller, Kim Boye, har endda lavet et manifest om, at deres hjem kun skal indeholde ting, der betyder noget. Det gør ikke indbruddet mindre smertefuldt.

Her holder Pernille Aalund sin mand Kim Boye i hånden på en ferie i Skagen - de to armbånd blev stjålet tirsdag under et indbrud i parrets hus. Foto: Privat
Her holder Pernille Aalund sin mand Kim Boye i hånden på en ferie i Skagen - de to armbånd blev stjålet tirsdag under et indbrud i parrets hus. Foto: Privat
 

Flygtede på knallert
Selv om tyvene havde styr på familiens hund, blev de tilsyneladende alligevel afbrudt i deres forehavende: 

- Det er sket omkring klokken 20.30, hvor nogle af naboerne har set nogle fyre flygte ud ad indkørslen på knallert, fortæller Pernille Aalund, som kom hjem med sin mand ved 23-tiden, og ikke opdagede indbruddet med det samme.

- De havde kun nået to rum på første sal. Det kan vi så glæde os over, siger Pernille Aalund, som allermest glæder sig over, at ingen af de to hjemmeboende børn på hhv. 14 og 17 år var alene hjemme.

- Man skal slet ikke gå ud ad den vej og begynde at tænke de tanker. Det er så ubehageligt. Det kunne have været meget værre, skal vi ikke bare sige det, tilføjer forfatteren, som onsdag var fuldstændig udmattet.

Efterlyst på Facebook
Politiet har været på besøg og sikret spor. Derudover har Pernille Aalund delt et billede af armbåndene på sin Facebook-profil. i håb om, at arvestykkerne vender tilbage.

- Nogle gange kan man være heldig, at lige akkurat det smykke lander på bordet et sted, og så håber jeg, at jeg ved at give udtryk for min sorg over det her, kan give nogle af dem, der er involveret i den slags ting, bare en lille smule dårlig smag i munden, fortæller kvinden, som er blevet rørt over sine Facebook-venners hilsner og lignende historier:

- Jeg synes, det er så skammeligt. Det er tydeligt, når jeg læser de andres historier og reflektioner, at pengene er ligegyldige. Det er slet slet ikke det. Det er, at der er nogen, der er gået med noget, der er så tæt på ens hjerte.

Artiklen fortsætter under opslaget...

Tilbud til tyvene
Pernille Aalund har i øvrigt et tilbud til indbrudstyvene:

- En undskyldning og smykkerne i en kuvert i postkassen, så siger jeg tak. Alle mennesker har lov til at fortryde, siger kvinden, der nu har besluttet sig for at få videoovervågning

Selv om tyvene efter alt at dømme ikke opholdt sig længe i huset, lykkedes det dem at rasere to rum grundigt, og Pernille Aalund og hendes mand har besluttet sig for at få videoovervågning:

- De har væltet ting ned og møbler rundt, og mit det vil jeg simpelthen ikke have sker igen. Jeg har mange arvemøbler - ting fra mine bedsteforældre, oldeforældre og tipoldeforældre, som jeg virkelig holder af, som ikke skal lide overlast.

1 af 2 Her holder Pernille Aalund sin mand Kim Boye i hånden på en ferie i Skagen - de to armbånd blev stjålet tirsdag under et indbrud i parrets hus. Foto: Privat
2 af 2 Pernille Aalund har fået stjålet smykker, som hendes børn skulle have arvet. Foto: ritzau/Jacob Ehrbahn
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen