Ingemanns rørende ord: - Jeg skylder dig en kæmpe tak

Den populære tv-vært skylder meget af sin karriere til sin tidligere chef, Kent Nikolajsen, der torsdag middag døde af kræft

Det er sådan, Peter Ingemann mindes Kent Nikolajsen. Foto: Ole Buntzen
Det er sådan, Peter Ingemann mindes Kent Nikolajsen. Foto: Ole Buntzen

Lige som resten af Danmark fik Peter Ingemann torsdag den umådeligt triste besked om, at tv-værten Kent Nikolajsen var afgået ved døden.

Den tidligere vært på blandt andet 'Rene ord for pengene' fik først på sommeren konstateret kræft. Torsdag middag døde han af den frygtede sygdom.

Kent Nikolajsen i håndboldhallen i 2001. Foto: Kristian Linnemann Danske kendte - 10. jan. 2019 - kl. 16:07 Kent Nikolajsen er død: Blev kun 48 år

På Instagram mindes Peter Ingemann nu Kent Nikolajsen, der var hans første chef i mediebranchen.

'Jeg skylder Kent meget af min karriere, han var en af mine allerførste chefer da jeg slog mine folder som nyudklækket journalist på 'Rene ord for pengene'. Jeg var bestemt ikke altid nem, og jeg var nok til tider lidt små sindssyg, men Kent styrede mig omsorgsfuldt og med en ekstrem grad af frihed under ansvar,' skriver Peter Ingemann blandt andet.

Se også: DR-legende om Kent Nikolajsens død: Det bliver jo ikke mere frygteligt end det her

Han roser Kent Nikolajsens måde var være chef på og kalder den for noget helt særligt i branchen.

'Mediebranchen er hård og kontant, og du sad qua dine evner og talent på toppen af den. Men trods det til tider barske miljø så har jeg ALDRIG NOGENSINDE mødt nogen, der talte dårligt om dig. Aldrig. Alle kunne lide dig. Og det er faktisk unikt - især når vi taler om chefer i denne branche. Du havde en udsøgt empati, næse for faget og din humor fantastisk', skriver han.

Peter Ingemann beskriver også, hvordan han søgte råd hos Kent Nikolajsen, da han overvejede at skifte fra DR til TV2. Er spring, der for Ingemann var svært, men som Nikolajsen gav ham mod til.

'Du var min sparringspartner og vejleder, da jeg skidenervøs tog springet fra DR til TV2. Vi talte meget frem og tilbage og du sagde: 'Gør det, prøv nu noget nyt!' Jeg har aldrig fortrudt og det skylder jeg dig kæmpe tak for', skriver han.

Vis dette opslag på Instagram

Det er med stor sorg at jeg har modtaget meddelelsen om at min tidl kollega, ven og fantastiske chef, Kent Nikolajsen, er død. Mine tanker går til hans familie og pårørende. Det er alt alt alt for tidligt, at du måtte sige farvel. Jeg ved, at du både som familiefar, menneske og som kreativ sjæl havde så meget mere at give verden. Du var ikke engang halvvejs. Men det blev så ikke - i denne omgang. Jeg skylder Kent meget af min karriere, han var en af mine allerførste chefer da jeg slog mine folder som nyudklækket journalist på Rene ord for pengene. Jeg var bestemt ikke altid nem og jeg var nok til tider lidt små sindssyg, men Kent styrede mig omsorgsfuldt og med en ekstrem grad af frihed under ansvar. Jeg fik lov til at afprøve de vildeste ting og fik betrådt alle mulige ukendte områder, så længe jeg leverede. Jeg husker de mange gange jeg blev kaldt ind på Kents kontor for at tale et indslag eller en ide igennem. Det var altid med respekt, dialog og åbenhed, at du tog imod. Også når det kunne være vanskeligt. Og jeg er aldrig gået fra et møde uden jeg har tænkt, "For dælan han er god og ordentlig". Og du havde ret (de fleste gange. Smil). Mediebranchen er hård og kontant, og du sad qua dine evner og talent på toppen af den. Men trods det til tider barske miljø så har jeg ALDRIG NOGENSINDE mødt nogen, der talte dårligt om dig. Aldrig. Alle kunne lide dig. Og det er faktisk unikt - især når vi taler om chefer i denne branche. Du havde en udsøgt empati, næse for faget og din humor fantastisk. Du var min sparringspartner og vejleder, da jeg skidenervøs tog springet fra DR til TV2. Vi talte meget frem og tilbage og du sagde: "Gør det, prøv nu noget nyt!" Jeg har aldrig fortrudt og det skylder jeg dig kæmpe tak for. Vores seneste samarbejde var omkring Nybyggerne i 2017, hvor jeg havde fået for højt blodtryk og generelt var slidt helt i bund. Her var du så omsorgsfuld og betænksom. Det vil jeg aldrig glemme. Ja jeg - og vi - glemmer dig aldrig!!! Æret være dit minde Kent. De kærligste og varmeste tanker til din familie. Danmark er blevet fattigere uden dig. Kh Peter Billedet er som jeg husker Kent fra DR tiden og som han sad på sit kontor. Du var størst

Et opslag delt af Peter Ingemann (@ingemannpeter) den

Til Ekstra Bladet uddybet Peter Ingemann, at han gennem årene jævnligt har vendt faglige ting med Kent Nikolajsen.

- Vi talte sammen nogle gange om året, og jeg holdt utroligt meget af ham. Vi vendte typisk ideer til programmer. Senest jeg arbejdede tæt sammen med ham var i 2017, hvor jeg var vært på 'Nybyggerne', som Metronome producerede, siger han.

Kent Nikolajsen var administrerende direktør på Metronome, og det var produktionsselskabet, der i går udsendte en pressemeddelelse om hans bortgang.

- Jeg var ikke tæt tæt ven med Kent, men jeg holdt utroligt meget af ham, siger Peter Ingemann. Foto: Michael Drost-Hansen
- Jeg var ikke tæt tæt ven med Kent, men jeg holdt utroligt meget af ham, siger Peter Ingemann. Foto: Michael Drost-Hansen

Peter Ingemann kendte godt til sin tidligere chefs alvorlige sygdom.

- Ja, jeg vidste det godt. Jeg vidste også godt, at det var alvorligt. Vi skrev sammen sidste gang i november, tror jeg. Den gang var han optimist, så det var jeg også, siger han.

Kent Nikolajsen efterlader sig en kone og tre børn. Han blev 48 år.